Великий лінивий голубець у духовці: найкращий пісний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке

Дотримуйтесь посту? Візьміть до уваги цей надзвичайно простий рецепт великого голубця. Пальчики оближете!

Під час посту зовсім необов’язково відмовлятися від улюблених страв. Пропонуємо приготувати замість улюблених голубів з м’ясом один великий пісний голубець. Повірте, смакуватиме, як і зазвичай!

Раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети, які не відрізнити від м’ясних.

Інгредієнти

  • Сира сочевиця – 200 г
  • Рис – 150 г
  • Капуста – 350 г
  • Морква – 150 г
  • Імбир свіжий – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Спеції і прянощі за смаком

Приготування

1. Сочевицю замочіть у воді на ніч.
2. Подрібніть крупу блендером. 3. Рис відваріть у підсоленій воді до напівготовності (10 хвилин).
4. Моркву натеріть на великій тертці, викладіть на гарячу сковороду з олією і обсмажте до золотистого кольору.
5. Додайте до моркви сочевицю, подрібнений імбир, сіль і прянощі. Смажте ще 5-7 хвилин.
6. З капусти зніміть листя. Зріжте товсті місця. Викладіть половину листя на дно форми для запікання. Це буде “низ” голубця. На капустяне листя викладіть сочевицю з морквою, потім шар рису. Зверху накрийте другою половиною листя.
7. Для соусу розведіть томатну пасту в 300 мл води. Полийте голубець зверху.
8. Зверху форму прикрийте фольгою і випікайте голубець потягом 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці. За 10 хвилин до кінця запікання зніміть фольгу, щоб голубець підрум’янився.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?