Під час посту зовсім необов’язково відмовлятися від улюблених страв. Пропонуємо приготувати замість улюблених голубів з м’ясом один великий пісний голубець. Повірте, смакуватиме, як і зазвичай!
Раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети, які не відрізнити від м’ясних.
Інгредієнти
- Сира сочевиця – 200 г
- Рис – 150 г
- Капуста – 350 г
- Морква – 150 г
- Імбир свіжий – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Спеції і прянощі за смаком
Приготування
1. Сочевицю замочіть у воді на ніч.
2. Подрібніть крупу блендером. 3. Рис відваріть у підсоленій воді до напівготовності (10 хвилин).
4. Моркву натеріть на великій тертці, викладіть на гарячу сковороду з олією і обсмажте до золотистого кольору.
5. Додайте до моркви сочевицю, подрібнений імбир, сіль і прянощі. Смажте ще 5-7 хвилин.
6. З капусти зніміть листя. Зріжте товсті місця. Викладіть половину листя на дно форми для запікання. Це буде “низ” голубця. На капустяне листя викладіть сочевицю з морквою, потім шар рису. Зверху накрийте другою половиною листя.
7. Для соусу розведіть томатну пасту в 300 мл води. Полийте голубець зверху.
8. Зверху форму прикрийте фольгою і випікайте голубець потягом 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці. За 10 хвилин до кінця запікання зніміть фольгу, щоб голубець підрум’янився.
Вас також можуть зацікавити новини:









