Якщо шукаєте ідеальний рецепт до святкового столу — заливний язик стане влучним вибором. Готується легко і смакуватиме кожному. Цей рецепт вам точно припаде до смаку!
Раніше ми розповідали, як приготувати салат “Білочка” в оригінальній подачі.
Інгредієнти
- Яловичий язик — 1 шт.
- Цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Перець духмяний, горошок — 5 шт.
- Желатин — 20 г
- Сіль — за смаком
- Курячий бульйон — 800 мл
- Яйця перепелині — 4 шт.
- Гранат, зерна — 20 г
- Кріп, гілочка — 2 шт.
- Оливки зелені — 20 г
Приготування
- Промиваємо яловичий язик, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою. Додаємо цілу очищену цибулину, лавровий лист, запашний перець і сіль. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 2–2,5 години до м’якості.
- Готовий язик одразу перекладаємо в миску з холодною водою. Через 1–2 хвилини знімаємо шкірку руками або ножем. Охолоджений язик нарізаємо тонкими скибочками товщиною 3–4 мм. Викладаємо рівним шаром у форму або порційні формочки.
- Заливаємо желатин 100 мл холодної води та залишаємо на 10–15 хвилин для набухання.
- Підігріваємо курячий бульйон до гарячого стану (не доводимо до кипіння). Додаємо набухлий желатин і добре перемішуємо до повного розчинення.
- До язика у формі додаємо розрізані навпіл перепелині яйця, оливки, зерна граната та гілочки кропу. Заливаємо теплим бульйоном так, щоб він повністю покрив вміст.
- Ставимо форму в холодильник мінімум на 4–6 годин до повного застигання.
Вас також можуть зацікавити новини:









