Незвичайні вареники, популярні у Молдові: тісто готують не з борошна та води, а на основі картопляного пюре. Начинка — ніжна куряча печінка зі цибулею. Виходить дуже м’яка, ситна та ароматна страва.
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві вареники.
Інгредієнти
Тісто:
-
4–5 картоплин
-
1 яйце
-
0,5 ч. л. солі
-
250–270 г борошна
Начинка:
-
600–800 г курячої печінки
-
2 цибулини
-
30 г вершкового масла
-
сіль і перець за смаком
-
1–2 ст. л. олії
Для подачі:
-
Обсмажена цибуля
-
Вершкове масло
-
Сметана
Приготування
- Відваріть картоплю у мундирі, очистіть та розімніть у пюре. Остудіть.
- Додайте яйце, сіль, всипаючи борошно, замісіть м’яке тісто. Дайте йому «відпочити» 20 хвилин.
- Для начинки дрібно наріжте цибулю та обсмажте до прозорості.
- Додайте печінку, олію, посоліть, поперчіть і готуйте близько 10 хвилин. Остудіть і подрібніть блендером або пропустіть через м’ясорубку.
- Розкатайте тісто у пласт 3 мм, виріжте кружечки, викладіть начинку і добре защипніть краї.
- Варіть вареники у підсоленому окропі 5 хвилин після спливання.
- Подавайте гарячими — з вершковим маслом, обсмаженою цибулею або сметаною.
Порада:
Такі вареники можна готувати не лише з печінкою. Картопляне тісто чудово поєднується з начинками з обсмаженої капусти, картоплі з цибулею, сиру, грибів або печених овочів.
Читайте також:








