Молдавські вареники на секретному тісті: нічого смачніше ви точно не їли

Этот материал также доступен на русском языке

вареники
Ці вареники готують на особливому тісті, заввдяки саме йому вони виходять ніжними та дуже ситними. Найбільш вдалий рецепт.

Незвичайні вареники, популярні у Молдові: тісто готують не з борошна та води, а на основі картопляного пюре. Начинка — ніжна куряча печінка зі цибулею. Виходить дуже м’яка, ситна та ароматна страва.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві вареники.

Інгредієнти

Тісто:

  • 4–5 картоплин

  • 1 яйце

  • 0,5 ч. л. солі

  • 250–270 г борошна

Начинка:

  • 600–800 г курячої печінки

  • 2 цибулини

  • 30 г вершкового масла

  • сіль і перець за смаком

  • 1–2 ст. л. олії

Для подачі:

  • Обсмажена цибуля

  • Вершкове масло

  • Сметана

Приготування

  1. Відваріть картоплю у мундирі, очистіть та розімніть у пюре. Остудіть.
  2. Додайте яйце, сіль, всипаючи борошно, замісіть м’яке тісто. Дайте йому «відпочити» 20 хвилин.
  3. Для начинки дрібно наріжте цибулю та обсмажте до прозорості.
  4. Додайте печінку, олію, посоліть, поперчіть і готуйте близько 10 хвилин. Остудіть і подрібніть блендером або пропустіть через м’ясорубку.
  5. Розкатайте тісто у пласт 3 мм, виріжте кружечки, викладіть начинку і добре защипніть краї.
  6. Варіть вареники у підсоленому окропі 5 хвилин після спливання.
  7. Подавайте гарячими — з вершковим маслом, обсмаженою цибулею або сметаною.

Порада:

Такі вареники можна готувати не лише з печінкою. Картопляне тісто чудово поєднується з начинками з обсмаженої капусти, картоплі з цибулею, сиру, грибів або печених овочів.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?