Не переплачуйте за підробку: як перевірити «справжність» червоної ікри

Этот материал также доступен на русском языке

червона ікра
Фото: freepik
Перевірити червону ікру та не натрапити на підробку допоможуть три прості тести. Що треба знати.

Ключові тези:

  • Українцям радять, як обрати якісну червону ікру та не купити підробку.
  • Ікру можна перевірити за зовнішнім виглядом, окропом або йодом — ці прості методи допоможуть визначити натуральність продукту.

Українці поступово готуються до Нового року — у тому числі готують меню до новорічного столу. Одним з найпопулярніших продуктів, з яким традиційно асоціюються новорічні свята, є червона ікра. Розповідаємо, як обрати якісну червону ікру та відрізнити її від підробки.

Раніше ми розповідали, як вибрати найсмачнішу різдвяну випічку і не помилитися.

Як відрізнити якісну ікру від підробки

Метод 1: Зовнішній вигляд, аромат

Щоб відрізнити справжню червону ікру від підробки “на око”, просто зверніть увагу на її вигляд: ікринки мають бути цілими, розсипчастими зернятка з ядром.

Окрім цього, ікра повинна мати ніжний рибний аромат і лопатися на зубах.

Метод 2: Перевірка за допомогою окропу

Щоб перевірити якість червоної ікри за допомогою окропу, потрібно налити в склянку гарячу воду і додати туди кілька ікринок. Якщо вони натуральні — вони розчиняться, залишивши каламутний осад. Якщо ікра штучна — вона плаватиме на поверхні, не втрачаючи форми.

Метод 3: Перевірка за допомогою йоду

Щоб перевірити якість ікри за допомогою цього методу, потрібно нанести краплю йоду на ікринку. Якщо ікра натуральна — вона не змінить колір. Якщо це підробка —  ікра набуде темно-синього відтінку, оскільки крохмаль, який міститься в підробці, вступає в реакцію з йодом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?