Ключові тези:
- Українцям радять, як обрати якісну червону ікру та не купити підробку.
- Ікру можна перевірити за зовнішнім виглядом, окропом або йодом — ці прості методи допоможуть визначити натуральність продукту.
Українці поступово готуються до Нового року — у тому числі готують меню до новорічного столу. Одним з найпопулярніших продуктів, з яким традиційно асоціюються новорічні свята, є червона ікра. Розповідаємо, як обрати якісну червону ікру та відрізнити її від підробки.
Раніше ми розповідали, як вибрати найсмачнішу різдвяну випічку і не помилитися.
Як відрізнити якісну ікру від підробки
Метод 1: Зовнішній вигляд, аромат
Щоб відрізнити справжню червону ікру від підробки “на око”, просто зверніть увагу на її вигляд: ікринки мають бути цілими, розсипчастими зернятка з ядром.
Окрім цього, ікра повинна мати ніжний рибний аромат і лопатися на зубах.
Метод 2: Перевірка за допомогою окропу
Щоб перевірити якість червоної ікри за допомогою окропу, потрібно налити в склянку гарячу воду і додати туди кілька ікринок. Якщо вони натуральні — вони розчиняться, залишивши каламутний осад. Якщо ікра штучна — вона плаватиме на поверхні, не втрачаючи форми.
Метод 3: Перевірка за допомогою йоду
Щоб перевірити якість ікри за допомогою цього методу, потрібно нанести краплю йоду на ікринку. Якщо ікра натуральна — вона не змінить колір. Якщо це підробка — ікра набуде темно-синього відтінку, оскільки крохмаль, який міститься в підробці, вступає в реакцію з йодом.
Вас також можуть зацікавити новини:









