Цей паштет з найніжнішою текстурою – дуже смачний і ситний. А готується дуже швидко! Переконайтеся в цьому самі.
Раніше ми розповідали, як приготувати оранжеві морквяні рулети з начинкою.
Інгредієнти
- Печінка куряча – 700 г
- Печінка яловича – 250 г
- Морква (середня) – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сіль, часник, паприка, петрушка, кмин, мускатний горіх, кмин і куркума
- Яйце куряче (відварне) – 2–3 шт.
- Сир твердий – 300 г
- Олія
- Вершки – 3-4 ст. л.
- Желатин – 5 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Коньяк (за бажанням) – 1 ст. л.
- Масло вершкове (для прикрашання) – 50–70 г
- Помідор (чері, для прикрашання) – 2–3 шт.
- Петрушка (кучерява, для прикрашання)
Приготування
1. Печінку ріжемо на кубики. Яловичу печінку перед приготуванням можна на добу замочити в молоці.
2. Моркву та сир тремо на великій тертці, цибулю і яйця дрібно нарізаємо.
3. Моркву з цибулею та печінкою тушкуємо, додавши солі й трохи води, протягом 5-7 хвилин на сковороді під кришкою.
4. Желатин розчиняємо у воді, даємо набрякнути і доводимо до кипіння.
5. З’єднуємо яйця, сир та вершки. Перетираємо їх за допомогою блендера. Те ж саме робимо й з охолодженою печінкою.
6. Розділяємо желатин на дві частини і вводимо в печінкову та сирну маси. За бажанням додаємо коньяк.
7. Застеляємо форму харчовою плівкою. Викладаємо обидві маси пошарово: спочатку печінкову, а потім – сирну.
8. Накриваємо заповнену форму харчовою плівкою й відправляємо в холодильник, бажано на ніч.
Вас також можуть зацікавити новини:









