Рецептом смачного пирога до чаю, який може бути ідеальною основою для торта, поділилася відома українська блогер Валентина Сова.
Раніше ми розповідали, як приготувати медовик на сковороді.
«Цей рецепт – справжня паличка-виручалочка. Все просто: кладемо лише ті продукти, які зазвичай є під рукою», – наголосила Валентина.
Інгредієнти
- 300 мл кефіру
- 150 г цукру
- 120 мл олії
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
- 2 курячі яйця
- 2 склянки борошна
- варення для прикраси (2-3 столові ложки)
Приготування
- Увімкніть духовку на 180°, нехай заздалегідь розігрівається.
- У мисці змішайте кефір, цукор, олію, ванільний цукор, розпушувач та сіль.
- Додайте два яйця і добре перемішайте масу.
- Поступово всипайте дві склянки борошна, замішуючи однорідне тісто. За бажання можна додати трохи родзинок.
- Вилийте тісто у форму для випікання.
- Зверху зробіть візерунки ложкою варення – це додасть пирогу гарний малюнок та додатковий аромат.
- Випікайте 30–35 хвилин за 180°.
- Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Пиріг на кефірі виходить пишним, м’яким, повітряним – справжній домашній бісквіт, який легко може стати основою для торта. У розрізі – гарний, ароматний та дуже ніжний. Ідеально до чаю, особливо коли несподівано прийшли гості.
Читайте також:









