Вареники з незвичайною начинкою: простий десерт, від якого ви будете в захваті

Этот материал также доступен на русском языке

Вареники
Готувати такі вареники – суцільне задоволення. Але важливо знати деякі тонкощі і страва буде найсмачнішою.

Хочеться солодких вареників? Розповідаємо, як приготувати вареники з повидлом так, щоб начинка не витікала, а тісто вийшло м’яким та еластичним.

 Чи вийдуть вареники з повидлом?

Зазвичай повидло використовують для пиріжків, але з такою начинкою можна приготувати солодкі вареники — простий варіант традиційної української страви. М’яке тісто, густе повидло та масляно-цукрова суміш перетворюють цю страву на справжній десерт.

Раніше ми розповідали, як приготувати вареники з вишнею.

Інгредієнти

  • борошно – 350 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • вершкове масло – 50 г в тісто і ще 60 г для подачі,
  • вода – близько 100 мл,
  • щіпка солі,
  • густе повидло – 300-400 г,
  • панірувальні сухарі – 2 столові ложки,
  • щіпка кориці.

Приготування

  1. До борошна додайте яйце, розтоплене масло та сіль. Поступово підлийте воду та замісіть м’яке, податливе тісто. Дайте йому “відпочити” 20-30 хвилин під серветкою.
  2. Розкачайте частину тіста у пласт і виріжте кружечки. У центр кожного покладіть по ложці повидла і обережно защипніть краї.
  3. Відваріть вареники в окропі: коли спливуть, потримайте ще 3-5 хвилин.
  4. Для ароматного посипання розтопіть масло на сковороді, всипте сухарі та дрібку кориці, злегка обсмажте до золотистого кольору.
  5. Гарячі вареники полийте розтопленим маслом і присипте сухою сухарною сумішшю.

Порада: якщо повидло надто рідке, загустіть його невеликою кількістю крохмалю — приблизно ½-1 чайну ложку на 100-150 г. Тоді начинка не витече.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?