Ключовы тези:
- Кислі мандарини можна легко зробити солодшими без цукру й спецій — достатньо теплої води, легкого прокочування та короткого охолодження.
- Тепло, рух і коротке охолодження перерозподіляють природні цукри в плоді, а для дуже кислих мандарин допомагає коротке замочування у слабкому соляному розчині.
Сезон мандарин розпочато. Та часом навіть смачні на вигляд фрукти — дуже кислі. Але не хвилюйтеся — навіть якщо вам трапилися саме такі, не поспішайте їх викидати. Кислі мандарини легко можна перетворити на солодкі. Розповідаємо, як саме це зробити.
Раніше ми розповідали, які фрукти й овочі найкраще стабілізують рівень цукру в крові.
Для надання мандаринам солодкості не потрібні ні цукор, ні спеції — усього 15 хвилин часу і те, що точно є на кожній кухні.
Як зробити кислі мандарини солодкими
Отже, щоб зробити кислі мандарини солодкими, зробіть кілька простих кроків:
- Наповніть миску теплою, не гарячою, водою приблизно 45 °C. Покладіть туди мандарини, щоб вода повністю покривала їх, і залиште на десять хвилин. Під впливом тепла клітини в шкірці розширюються і фрукт починає виділяти та активніше перерозподіляти природні цукри. Завдяки цьому смак стає м’якшим і солодшим.
- Вийміть мандарини з води й прокатайте їх по столу. Таким чином внутрішні мембрани фруктів розм’якшаться, сік переміститься — смак стане приємнішим і не таким кислим.
- Покладіть мандарини в холодильник ще на п’ять хвилин. Після охолодження солодкість відчуватиметься сильніше — це особливість цитрусових.
- Якщо мандарини дуже кислі — зробіть маленький надріз і потримайте їх десять хвилин у воді з чайною ложкою солі. Сіль зменшить кислотність, але при цьому не зробить мандарини солоними.
Вас також можуть зацікавити новини:









