Цей рецепт дозволяє швидко створити власний домашній сир із насиченим пряним смаком. Готується дуже легко, а смак перевершить магазинні варіанти.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашні сирні палички.
Інгредієнти
- пастеризоване молоко — 2 л
- кисле молоко — 500 мл
- яйця — 4 шт.
- сіль — 1 неповна чайна ложка
- червоний солодкий перець (свіжий)
- кріп (свіжий або сушений)
Приготування
- Пів літра пастеризованого молока заквашуємо. Це робимо, залишаючи його при кімнатній температурі на 2–3 доби. Щоб прискорити процес, молоко нагріваємо до приблизно 40°C, додаємо ложку кефіру і залишаємо для заквашування — через добу отримуємо кисле молоко.
- В окремій каструлі 1,5 літра молока доводимо до кипіння. Тим часом 4 яйця збиваємо з підготовленим кислим молоком до однорідної консистенції, подібної до сметани.
- Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Поступово, постійно помішуючи, вводимо кисло-яєчну суміш. Через 7–10 хвилин суміш розділяється: утворюється сирна маса та прозора жовтувата сироватка.
- Отриману масу викладаємо на сито або друшляк, застелений марлею, та даємо рідині стекти. У цей час нарізаємо дрібно перець та подрібнюємо кріп. Додаємо їх до сирної маси разом із сіллю й ретельно перемішуємо.
- Коли рідина стече і маса стане густою, сир перекладаємо у форму, утрамбовуємо, зверху ставимо вантаж. Залишаємо під пресом на 8–10 годин.
- Готовий сир виймаємо, натираємо сіллю, загортаємо у плівку або пакет і прибираємо в холодильник на 1–2 години. Це допомагає уникнути обвітрювання.
Вас також можуть зацікавити новини:









