Новини

Купіть здоров’я за копійки: найкорисніші бюджетні консерви, які зміцнюють серце і кістки

Ключові тези:

  • Дешеві консерви можуть бути повноцінним суперфудом для серця, мозку і кісток, якщо правильно вибрати продукт.
  • Омега-3, білок, кальцій і клітковина в дешевих рибних і рослинних консервах роблять їх корисними для серцево-судинної системи та обміну речовин.
  • Найціннішими варіантами вважаються сардини, тунець і бобові у власному соку.

Консерви — проста  та зручна їжа, до якої ми всі звикли. При цьому деякі продукти в банках корисні для здоров’я, якщо враховувати їхній склад та спосіб приготування. 

Завдяки вмісту омега-3, білка, кальцію й клітковини рибні та рослинні консерви добре підтримують роботу серця, мозку та кісток.

 Розповідаємо, про що саме йдеться.

Раніше ми повідомляли, коли картопля стає небезпечною.

Найкорисніші бюджетні консерви

Один із найцінніших варіантів консервів — звичайна кілька в томаті або у власному соку. У цій маленькій рибі міститься збалансована комбінація омега-3, білка та йоду — поживних речовин, що допомагають контролювати рівень холестерину й підтримують серцево-судинну систему.

Не менш корисні й сардини у власному соку. Вони насичені кальцієм та вітаміном D,  зміцнюють кістки й сприяють засвоєнню мінералів. Сардини вважаються одним із найкращих рибних джерел омега-3. Їх регулярне вживання суттєво знижує ризики серцевих хвороб.

Недорогі джерела білка у банках

Для тих, хто шукає недороге білкове харчування, підійде тунець у власному соку. Він містить мінімум жиру й добре доповнює раціон спортсменів або людей, які стежать за калорійністю меню. Крім того, тунця часто використовують у салатах, пастах та сендвічах.

Рослинною альтернативою “рибному” білку є консервована квасоля чи нут. Ці бобові забезпечують організм  клітковиною, яка знижує рівень «поганого» холестерину, а також “постачає” білок для м’язів та довготривалого насичення. 

Як вибрати недорогі та корисні консерви

Фахівці радять звертати увагу на склад: мінімальна кількість солі, натуральний сік або власний сік продукту та відсутність зайвих домішок роблять консерви максимально корисними. 

Такі продукти можна включати в повсякденне меню як доступну та поживну альтернативу дорогим суперфудам.

Читайте також:

Метки: килька рибні консерви сардини

Новое на сайте

  • Новини

Чи пропаде стаж, якщо не оформити вчасно цифрову трудову: фахівці пояснили

Оцифрування трудових. У Держслужбі з питань праці пояснили, що буде зі стажем до 2004 року,…

25/11/2025 20:30
  • Новини

Саджанці плодових дерев стрімко підуть у ріст – ось що радять зробити досвідчені садівники

Якщо ви хочете, щоб саджанці добре прижилися у вашому саду, допоможе звичайний прийом, котрим нехтують…

25/11/2025 19:00
  • Новини

Кредит на вас — без вашого відома: як працює нова хвиля онлайн-шахрайства

Шахраї оформляють позики в інтернеті за лічені хвилини. Як довести свою непричетність до оформлення кредиту,…

25/11/2025 18:30
  • Новини

Панеттоне, штолен і калач: як вибрати найсмачнішу різдвяну випічку і не помилитися

Різдвяна випічка — це не просто солодощі, а частина культурної спадщини кожного народу. На полицях…

25/11/2025 18:00
  • Новини

Як біженцям продовжити стаж для пенсії: докладна інструкція від Пенсійного фонду

Українці за кордоном можуть укласти договір на добровільні внески. ПФУ пояснив алгоритм дій.

25/11/2025 17:30
  • Новини

Щоб не посваритися через межу: які роботи на ділянці потребують згоди сусідів

Господарі на своїй землі, але з застереженнями. Поради юриста щодо типових помилок українців під час…

25/11/2025 16:30