Якщо дотримуєтесь посту або хочеться чогось смачного, але без м’яса, ця пісна запіканка з картоплі та грибів стане ідеальним рішенням. Дуже ароматна, ситна і легко готується — вона точно стане однією з улюблених страв!
Раніше ми розповідали, як приготувати пісні котлети з цвітної капусти.
Інгредієнти
- Картопля — 700 г
- Шампіньйони — 300 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Томат свіжий — 1 шт.
- Олія рафінована — 2 ст. л.
- Перець
- Сіль
Приготування
- Дрібно нарізаємо цибулю кубиками. Гриби нарізаємо тонкими пластинами.
- На сковороді з олією обсмажуємо цибулю та печериці.
- Очищаємо картоплю і нарізаємо її тонкими кружечками. Помідор нарізаємо тонкими половинками.
- Беремо форму для випічки, змащуємо її олією. Викладаємо продукти шарами: на дно — картопля, спеції, далі гриби, знову картопля та спеції. Потім кладемо помідори, ще шар картоплі, додаємо олію та спеції.
- Запіканку випікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після випікання залишаємо на 15 хвилин і подаємо до столу.
Вас також можуть зацікавити новини:








