Плакати необов’язково: як легко нарізати цибулю без сліз

Этот материал также доступен на русском языке

нарізання цибулі
Нарізання цибулі не обов’язково має супроводжуватися сльозами — достатньо знати, звідки береться подразнення і як його уникнути.

Ключові тези:

  • Цибуля викликає сльози через сірковмісні речовини, які найсильніше концентруються в кореневій частині й подразнюють очі під час нарізання.
  • Якщо не зрізати та не пошкоджувати корінець на початку, виділення цих речовин буде меншим — а отже, і сліз теж.

Цибуля — інгредієнт багатьох страв, які ми їмо щодня. Але, на жаль, часто при нарізанні вона надто подразнює очі, стаючи причиною сліз. Втім, зовсім необов’язково страждати під час приготування їжі — ділимося ефективними методами, які вбережуть вас від сліз під час нарізання цибулі.

Раніше ми розповідали, як легко зняти шкірку з гарбуза.

Отже цибуля викликає сльози через речовини, що виділяються при розрізанні її клітин. Ці сірковмісні сполуки подразнюють наші очі й викликають сльози.

Ці речовини рівномірно не розташовані по всій цибулині, а концентруються саме в кореневій частині. Тому чим сильніше ушкоджується вона, тим активніше виділяються дратівливі для очей з’єднання.

Тому, якщо не зрізати нижню частину цибулі з корінцем на самому початку. як зазвичай це роблять, і по можливості не торкатися цієї частини, концентрація дратівливих речовин залишиться нижчою, а, отже, сліз буде менше.

Користуючись таким простим лайфхаком, ви зробите приготування їжі з цибулею значно комфортнішим і приємнішим.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?