До сковороди нічого не прилипне: простий спосіб з минулого, про який багато хто забув

Этот материал также доступен на русском языке

Сковорода
Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають до сковороди. Навіть якісне антипригарне покриття не завжди рятує, якщо посуду або процесу приготування приділено недостатньо уваги. Але є простий спосіб, який вам точно допоможе.

Ключові тези:

  • Правильна підготовка поверхні сковороди — це основний фактор, що запобігає прилипанню та пригоранню.
  • Домашні лайфхаки — сіль, пергамент — працюють не гірше за спеціальні засоби і підходять для різних типів сковорідок.

Допоможе звичайна сіль

Цей спосіб не щось нове, а забуте старе. Ним точно користувалися наші бабусі та мами, а зараз про нього просто забули. Вам знадобиться сковорода та сіль.

Раніше ми розповідали, яку сіль продають в українських магазинах.

Цей метод відмінно підходить для чавунних та алюмінієвих сковорідок. Розігрійте порожній посуд, потім засипте 3-4 столові ложки солі. Прожарюйте її, помішуючи, поки вона трохи змінить колір. Висипте сіль, а сковороду протріть вологою ганчіркою, щоб видалити залишки солі. Потім влийте трохи олії, розподіліть її по всій поверхні сковороди і добре прогрійте. Потім протріть сковороду сухою паперовою серветкою і приступайте до приготування улюблених котлет, картоплі або млинців. Після такої обробки прилипати до сковороди нічого не буде.

Смажимо на пергаменті

Крім старого перевіреного способу є ще й новий, який набагато простіше і легше.

Потрібно взяти пергамент, вирізати коло за розміром дна вашої сковороди, розмістити його всередині та додати олію для смаження. Завдяки такому бар’єру продукти не пригорять і легко перевертатимуться навіть на старому посуді.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?