Як легко зняти шкірку з гарбуза: три прості способи

Этот материал также доступен на русском языке

гарбуз
Фото: freepik
Очистити гарбуз від твердої шкірки можна набагато швидше, ніж здається. Існує три прості способи, які допоможуть легко підготувати овоч до приготування.

Ключові тези:

  • Для легкого очищення гарбуза від шкірки варто використовувати три прості методи.
  • Для цього вам знадобиться вода, мікрохвильовка або духовка.

Сезон гарбуза триває й чимало українців готують різноманітні страви з цього овоча. Найскладніше під час приготування – очистити гарбуз від шкірки. Втім, існує три простих способи значно пришвидшити цей процес.

Раніше ми розповідали про найкращі способи зберігання гарбуза.

Як швидко очистити гарбуз від шкірки

Спосіб 1. Замочування

Щоб шкірка легко знімалася, потрібно просто залити гарбуз водою на ніч чи на 12 годин. Вода має повністю покривати гарбуз, а зверху його краще чимось притиснути. Після замочування шкірка стане м’якою і легко зніметься.

Спосіб 2 і 3. Нагрівання в мікрохвильовці чи духовці

Ще одним ефективним методом розм’якшення шкірки гарбуза є його нагрівання. Це можна зробити у духовій чи мікрохвильовій печі. Запікати гарбуз можна як цілим, так і порізаним на шматки.

Для розігрівання гарбуза в духовці її потрібно розігріти до 180 градусів і відправити туди гарбуз приблизно на 10 хвилин. За цей час шкірка стане м’якшою і її можна буде зняти ножем.

Щоб запекти гарбуз в мікрохвильовці, потрібно зробити в ньому кілька проколів виделкою, а потім поставити в мікрохвильову піч всього на 5-10 хвилин. Після цього шкірку гарбуза буде легко зняти ножем.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?