Яблучний пиріг за 15 хвилин: швидкий рецепт з лаваша

Этот материал также доступен на русском языке

яблучний пиріг з лаваша
Потрібен швидкий та смачний десерт? Спробуйте яблучний пиріг з лаваша – він легко готується, а смак нічим не поступається оригінальному рецепту!

Коли немає часу на довге випікання, лаваш і яблука врятують ситуацію: готуємо швидкий пиріг всього за кілька хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший торт “Пташине молоко” без випічки.

Інгредієнти

  • яблука – 800 г
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 150 г
  • вершкове масло – 50 г
  • сметана – 200 г
  • цукрова пудра – 50 г
  • лаваш – 1 шт.
  • ванільний цукор – 1 пакетик

Приготування

  1. Якщо яблука молоді – шкірку не знімайте. В іншому разі – очистіть фрукти від шкірки. Наріжте тонкими часточками.
  2. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом, додайте цукор. Помішуйте на середньому вогні пару хвилин.
  3. Додайте яблука і готуйте приблизно 5 хвилин, при цьому помішуючи. Яблука повинні стати м’якими, але при цьому залишитися цілими часточками.
  4. Візьміть форму, щоб не протікала, можна скляну або силіконову. Змастіть її вершковим маслом.
  5. Лаваш поріжте на квадрати й укладіть у форму.
  6. Висипте яблучну начинку і накрийте зверху порізаним квадратами лавашем.
  7. Збийте яйця зі сметаною, цукровою пудрою і ванільним цукром – залийте цією сумішшю пиріш.
  8. Відправте пиріг випікатися в розігріту до 180–200 градусів на 10–15 хвилин. Як тільки заливка схопиться і підрум’яниться – пиріг готовий.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?