Ключові тези:
- Кольори кухонних губок позначають рівень їхньої жорсткості та призначення — від делікатного миття до очищення найстійкіших забруднень.
- Неправильно підібрана губка може пошкодити посуд або погано очистити поверхню, тому важливо знати, який колір для чого використовувати.
Мало хто знає, що губки для миття посуду мають різний колір не просто так. При митті різного виду посуду дуже важливо враховувати саме колір для максимально ефективного очищення. Розповідаємо, губка якого кольору для чого призначена.
Раніше ми розповідали, як прочистити злив раковини за хвилину.
Зелена
Це універсальні губки, які можна використовувати для будь-якого посуду. Тож якщо не знаєте, яку губку взяти – точно не помилитеся, якщо обирете зелену.
Жовта
Жовті губки мають середню жорсткість. Вони м’якші, ніж губки зеленого кольору, тому краще підходять для делікатних поверхонь, як-от скло, кераміка та інші крихкі матеріали. Губки жовтого кольору точно не залишать подряпин на делікатному посуді.
Синя
Це найм’якша з усіх видів губка, яка підходить для найчутливіших покриттів, зокрема нержавіючої сталі та дзеркал. Втім, така губка не дуже добре видаляє давні забруднення.
Червона та рожева
Губки червоного та рожевого кольорів призначені для найбрудніших зон, зокрема зливу раковини. Вони мають високу абразивність, тому добре видаляють залишки пригорілої їжі. Окрім цього, такі губки добре борються з бактеріями. Але пам’ятайте, що мити столові прилади ними не варто – залишите на поверхні подряпини.
Чорна
Це губки з найвищою абразивністю, які впораються навіть із найстійкішими плямами. Чорні губки навряд чи знадобляться на щодень, але точно будуть ситуації, в яких вони стануть незамінними.
Джерело: CNET
Вас також можуть зацікавити новини:








