Якщо шукаєте смачну та корисну закуску, спробуйте приготувати домашній рибний паштет — дуже ніжний, ситний і готується дуже швидко.
Раніше ми розповідали, як приготувати справжній одеський форшмак.
Інгредієнти
- Консерви з тунця або скумбрії (у власному соку) – 1 банка (160–180 г)
- Вершкове масло – 100 г
- Відварене яйце – 1 шт.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Лимонний сік – 1 чайна ложка (за бажанням)
- Зелень (петрушка, кріп) – кілька гілочок
Приготування
- Зливаємо рідину з консервованої риби, викладаємо рибу у миску.
- Додаємо нарізане варене яйце, м’яке вершкове масло та дрібно нарізану цибулю.
- Додаємо сіль, перець і, за бажанням, трохи лимонного соку для свіжості.
- Подрібнюємо всі інгредієнти в блендері до однорідної пастоподібної маси.
- Додаємо дрібно нарізану зелень і перемішуємо ложкою.
- Перекладаємо паштет у посуд з кришкою, ставимо в холодильник на 15–20 хвилин для стабілізації смаку.
- Подаємо охолодженим на грінках, тостах або як намазку на хліб.
Вас також можуть зацікавити новини:








