Найніжніший торт “Пташине молоко” без випічки: готуємо просто та швидко

Этот материал также доступен на русском языке

торт Птичье молоко без выпечки
Ніжний, повітряний і неймовірно смачний — цей десерт не потребує складних інгредієнтів чи довгого приготування.

Цей класичний торт можна приготувати без духовки — ніжний суфле-шар і шоколадна глазур створюють ідеальний смак. Готується просто, а результат підкорює з першого шматочка.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Рафаело” без випікання.

Інгредієнти

  • Молоко — 400 мл
  • Манна крупа — 80 г
  • Цедра лимона — 1 ч. л.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Вершкове масло — 40 г
  • Згущене молоко — 120 г
  • Желатин — 10 г
  • Вода — 50 мл
  • Шоколадне печиво — 12 шт.
  • Чорний шоколад — 50 г
  • Рослинна олія — 1 ст. л.

Приготування

  1. Спочатку в маленьку тарілку влийте 50 мл води. Вона має бути холодною або кімнатної температури. Всипте в неї 10 г желатину і гарненько все перемішайте. Відставте желатин «набухати».
  2. У цей час приготуйте крем для нашого десерту. Для цього в невеликий сотейник налийте 400 мл молока. Воно в ідеалі повинно мати кімнатну температуру. Обов’язкова вимога до цього продукту — його свіжість, адже від цього залежить смак усього десерту загалом.
  3. Тепер до молока всипте 80 грамів манної крупи.
  4. Наступний компонент – цедра лимона. Вона надасть кремові легкого смаку з кислими нотками. Від цього десерт матиме цікавий аромат, завдяки якому тортик у вас вийде оригінальним. Ви також можете не використовувати цедру лимона. Натомість для більшої ароматності візьміть ванілін чи ванільний цукор. Поставте каструльку на вогонь і варіть масу до закипання, постійно помішуйте її кухонним вінчиком.
  5. У результаті у вас має вийти однорідна манна каша без жодної грудочки. Додайте в неї 40 грамів м’якого вершкового масла, не припиняйте масу мішати вінчиком.
  6. Поки крем гарячий, додайте в нього желатин. Перемішайте до однорідної консистенції і до повного розчинення желатину.
  7. В останню чергу в манну масу додайте 100–120 грамів згущеного молока. Розмішайте все до однорідності. Крем готовий.
  8. Тепер вам знадобиться прямокутна форма. Її застеліть харчовою плівкою. Викладіть на дно шоколадне печиво.
  9. Вилийте сюди увесь солодкий та ароматний крем.
  10. Зверху на крем знову викладіть шоколадне печиво. Його кількість залежить від розміру вашої формочки для десерту. Трішки охолодіть тортик і відправте в холодильник на 2–3 години.
  11. Коли торт захолов, приготуйте для нього глазур. Для цього в маленьку тарілку покладіть шоколад і додайте до нього 2–3 столові ложки молока. Також сюди потрібно налити одну столову ложку рафінованої олії без запаху.
  12. Поставте масу у мікрохвильовку приблизно на 30 секунд. У процесі нагрівання глазур потрібно періодично перемішувати.
  13. Трішки охолодіть глазур і змастіть нею верхню частину тортика. Відправте в холодильник, щоб глазур повністю застигла.
  14. Тепер за краї харчової плівки дістаньте десерт з формочки. Торт можна куштувати!

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?