Цей класичний торт можна приготувати без духовки — ніжний суфле-шар і шоколадна глазур створюють ідеальний смак. Готується просто, а результат підкорює з першого шматочка.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Рафаело” без випікання.
Інгредієнти
- Молоко — 400 мл
- Манна крупа — 80 г
- Цедра лимона — 1 ч. л.
- Ванільний цукор — 1 пакетик
- Вершкове масло — 40 г
- Згущене молоко — 120 г
- Желатин — 10 г
- Вода — 50 мл
- Шоколадне печиво — 12 шт.
- Чорний шоколад — 50 г
- Рослинна олія — 1 ст. л.
Приготування
- Спочатку в маленьку тарілку влийте 50 мл води. Вона має бути холодною або кімнатної температури. Всипте в неї 10 г желатину і гарненько все перемішайте. Відставте желатин «набухати».
- У цей час приготуйте крем для нашого десерту. Для цього в невеликий сотейник налийте 400 мл молока. Воно в ідеалі повинно мати кімнатну температуру. Обов’язкова вимога до цього продукту — його свіжість, адже від цього залежить смак усього десерту загалом.
- Тепер до молока всипте 80 грамів манної крупи.
- Наступний компонент – цедра лимона. Вона надасть кремові легкого смаку з кислими нотками. Від цього десерт матиме цікавий аромат, завдяки якому тортик у вас вийде оригінальним. Ви також можете не використовувати цедру лимона. Натомість для більшої ароматності візьміть ванілін чи ванільний цукор. Поставте каструльку на вогонь і варіть масу до закипання, постійно помішуйте її кухонним вінчиком.
- У результаті у вас має вийти однорідна манна каша без жодної грудочки. Додайте в неї 40 грамів м’якого вершкового масла, не припиняйте масу мішати вінчиком.
- Поки крем гарячий, додайте в нього желатин. Перемішайте до однорідної консистенції і до повного розчинення желатину.
- В останню чергу в манну масу додайте 100–120 грамів згущеного молока. Розмішайте все до однорідності. Крем готовий.
- Тепер вам знадобиться прямокутна форма. Її застеліть харчовою плівкою. Викладіть на дно шоколадне печиво.
- Вилийте сюди увесь солодкий та ароматний крем.
- Зверху на крем знову викладіть шоколадне печиво. Його кількість залежить від розміру вашої формочки для десерту. Трішки охолодіть тортик і відправте в холодильник на 2–3 години.
- Коли торт захолов, приготуйте для нього глазур. Для цього в маленьку тарілку покладіть шоколад і додайте до нього 2–3 столові ложки молока. Також сюди потрібно налити одну столову ложку рафінованої олії без запаху.
- Поставте масу у мікрохвильовку приблизно на 30 секунд. У процесі нагрівання глазур потрібно періодично перемішувати.
- Трішки охолодіть глазур і змастіть нею верхню частину тортика. Відправте в холодильник, щоб глазур повністю застигла.
- Тепер за краї харчової плівки дістаньте десерт з формочки. Торт можна куштувати!
Вас також можуть зацікавити новини:








