Гарбуз виходить ніжним, карамельним і неймовірно корисним: найпростіший рецепт

Этот материал также доступен на русском языке

Тыква в духовке
Гарбуз – королева осіннього меню, з нього можна приготувати найрізноманітніші страви. Сьогодні пропонуємо не просто смачний рецепт, а й дуже корисний.

Осінь — найкращий час, щоб побалувати себе та близьких запеченим гарбузом. Ця страва поєднує в собі легкість та насичений смак, а завдяки меду, горіхам та ароматним спеціям перетворюється на справжній гастрономічний шедевр. Запечений гарбуз із бальзамічним оцтом та шавлією — чудовий варіант для здорового обіду, вечері чи навіть десерту.

Вам буде цікаво: Гарбуз, айва чи журавлина: що додати в шарлотку восени

Інгредієнти

  • Гарбуз — 1200 г

  • Розтоплене вершкове масло – 3 ст. ложки
  • Бальзамічний оцет – 3 ст. ложки
  • Мед – 1 ст. ложка
  • Шавлія суха — 1 ч. ложка

  • Молотий коріандр — ½ ч. ложки

  • Сіль, перець – за смаком

  • Волоські горіхи — 30 г

Приготування

  1. Гарбуз очистіть і наріжте великими скибочками.

  2. Деко застеліть пергаментним папером.

  3. У мисці змішайте гарбуз із вершковим маслом, медом, оцтом, спеціями та травами.

  4. Викладіть на лист і запікайте в духовці при 220°C протягом 15 хвилин.

  5. Переверніть скибочки, посипте рубаними волоськими горіхами і запікайте ще  15 хвилин при 200°C.

Готову страву можна подавати як гарнір до м’яса або як самостійну теплу закуску. Гарбуз виходить м’яким, злегка карамелізованим і ароматним.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?