У сезон гарбуза не буває забагато рецептів з цього овоча. Пропонуємо рецепт оригінальної закуски – гарбузового паштету.
Раніше ми розповідали, як приготувати справжній одеський форшмак.
Інгредієнти
- Гарбуз (очищений) – 500 г
- Цибуля – 1 шт (100 г)
- Олія – 3 ст. ложки
- Вершкове масло – 30 г
- М’який плавлений сир – 1 ст. лож. (50 г)
- Часник – 2 – 3 зубчики
- Сіль, перець – за смаком
Приготування
1. Обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю на невеликій кількості добре розігрітої олії.
2. Гарбуз натираємо на великій тертці.
3. На сковороду з обсмаженою цибулею додаємо маленький шматочок вершкового масла і викладаємо тертий гарбуз.
4. Тушкуємо гарбуз приблизно 10 хвилин до золотистого кольору. Кришкою не накриваємо, щоб випарувалася зайва рідина.
5. Додаємо до гарбуза одну столову ложку м’якого плавленого сиру. Перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
6. Солимо і перчимо до смаку.
7. Вимикаємо плиту і додаємо трохи подрібненого часнику. Паштет із гарбуза готовий!
Вас також можуть зацікавити новини:








