Ностальгія за дитинством — це і запах домашньої випічки. Зануритися в найкращі спогади допоможе печиво, яке можна приготувати за лічені хвилини і яке не потребує дорогих інгредієнтів.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашні медові пряники з глазур’ю.
Інгредієнти (на 10 шт.)
- молоко — 80 мл
- вершкове масло — 90 г
- цукор — 120-150 г
- яйце — 1 шт.
- борошна — 300 г
- розпушувач — 1 ч. ложка
- сіль
- ванілін
Приготування
- У каструлю наливаємо молоко, додаємо цукор, щіпку солі та ваніліну. Кладемо на плиту і розтоплюємо все, перемішуючи, до однорідності.
- У миску розбиваємо яйце, перемішуємо віничком і поступово вливаємо теплу молочну масу.
- Додаємо трохи борошна з розпушувачем і перемішуємо до однорідності.
- Далі додаємо решту борошна і замішуємо м’яке тісто. Кладемо його в пакет і в холодильник на 20 хвилин.
- Викладаємо тісто на робочу поверхню, підсипаємо борошном і розкочуємо в лист товщиною до 1 см.
- Формою вирізаємо заготовки для печива. Якщо немає відповідної форми, використовуємо звичайну склянку.
- Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Випікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 15–20 хвилин.
- За бажання готове печиво посипаємо цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини:








