Печиво «за 5 копійок»: давно забутий рецепт з 90-х

Этот материал также доступен на русском языке

печиво за 5 копійок
У 90-х це печиво пекли майже в кожній хаті — із мінімуму продуктів. Згадайте давно забутий рецепт.

Ностальгія за дитинством — це і запах домашньої випічки. Зануритися в найкращі спогади допоможе печиво, яке можна приготувати за лічені хвилини і яке не потребує дорогих інгредієнтів.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашні медові пряники з глазур’ю.

Інгредієнти (на 10 шт.)

  • молоко — 80 мл
  • вершкове масло — 90 г
  • цукор — 120-150 г
  • яйце — 1 шт.
  • борошна — 300 г
  • розпушувач — 1 ч. ложка
  • сіль
  • ванілін

Приготування

  1. У каструлю наливаємо молоко, додаємо цукор, щіпку солі та ваніліну. Кладемо на плиту і розтоплюємо все, перемішуючи, до однорідності.
  2. У миску розбиваємо яйце, перемішуємо віничком і поступово вливаємо теплу молочну масу.
  3. Додаємо трохи борошна з розпушувачем і перемішуємо до однорідності.
  4. Далі додаємо решту борошна і замішуємо м’яке тісто. Кладемо його в пакет і в холодильник на 20 хвилин.
  5. Викладаємо тісто на робочу поверхню, підсипаємо борошном і розкочуємо в лист товщиною до 1 см.
  6. Формою вирізаємо заготовки для печива. Якщо немає відповідної форми, використовуємо звичайну склянку.
  7. Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Випікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 15–20 хвилин.
  8. За бажання готове печиво посипаємо цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?