Найсмачніші квашені помідори на зиму: швидкий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке

Квашені помідори — невід’ємна частина зимових запасів. За цим простим рецептом ви приготуєте ароматні, пряні й хрусткі помідори всього за 15 хвилин.

Не маєте часу на складні закрутки? Цей швидкий рецепт квашених помідорів на зиму вас приємно здивує. Дуже просте приготування і неймовірний смак!

Раніше ми розповідали рецепт незвичайної квашеної капусти.

Інгредієнти

  • помідори – 2 кілограми,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • часник – 3 зубчики,
  • петрушка – 5 гілочок,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • сіль – 2 столові ложки,
  • листочки смородини – 2 шт.,
  • листочки хрону – 2 шт.,
  • кріп – 1 суцвіття (парасолька),
  • вода – орієнтовно півтора літра.

Приготування

  1. Помідори та зелень миємо.
  2. Миємо трилітрову банку. На дно ставимо три зубчики часнику, розрізані навпіл. Зверху щільно викладаємо помідори. Кладемо гілочки петрушки, кріп, листочки смородини та хрону.
  3. Готуємо розсіл, в якому кваситимуться томати. Наливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, цукор і добре перемішуємо. Заливаємо рідиною помідори та закриваємо капроновою кришкою.
  4. Беремо більшу миску й ставимо в неї банку на три дні. У процесі бродіння розсіл витікатиме, тому він стече саме в миску, обов’язково, щоб бродіння проходило при кімнатній температурі.

Вас також можуть зацікавити новини:

 

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?