Не маєте часу на складні закрутки? Цей швидкий рецепт квашених помідорів на зиму вас приємно здивує. Дуже просте приготування і неймовірний смак!
Раніше ми розповідали рецепт незвичайної квашеної капусти.
Інгредієнти
- помідори – 2 кілограми,
- лавровий лист – 2 шт.,
- часник – 3 зубчики,
- петрушка – 5 гілочок,
- цукор – 1 столова ложка,
- сіль – 2 столові ложки,
- листочки смородини – 2 шт.,
- листочки хрону – 2 шт.,
- кріп – 1 суцвіття (парасолька),
- вода – орієнтовно півтора літра.
Приготування
- Помідори та зелень миємо.
- Миємо трилітрову банку. На дно ставимо три зубчики часнику, розрізані навпіл. Зверху щільно викладаємо помідори. Кладемо гілочки петрушки, кріп, листочки смородини та хрону.
- Готуємо розсіл, в якому кваситимуться томати. Наливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, цукор і добре перемішуємо. Заливаємо рідиною помідори та закриваємо капроновою кришкою.
- Беремо більшу миску й ставимо в неї банку на три дні. У процесі бродіння розсіл витікатиме, тому він стече саме в миску, обов’язково, щоб бродіння проходило при кімнатній температурі.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Німецький штолен, італійський панеттон або український калач – що смачніше (відео)
- Як зробити борщ яскраво-червоним: корисні поради для наших господарок (відео)









