Ключові тези:
Раніше ми розповідали, чому оливки зелені, а маслини чорні.
Халва — це східний смаколик із зерновою або горіховою основою. Назва походить від арабського слова, що означає «солодке», пише Кlopotenko.
Класична халва містить лише три основні компоненти:
Сучасні виробники часто додають у халву ваніль, какао, родзинки, горіхи або шматочки шоколаду.
Існує кілька видів халви, які різняться за складом і смаком:
Халва — досить калорійний продукт. У 100 г класичної соняшникової халви міститься приблизно:
Попри свою солодкість, халва має чимало корисних властивостей:
Лікарі радять дуже обмежити вживання халви, а то й зовсім відмовитися від цього продуку:
Читайте також:
Тиждень в Україні розпочнеться з туманів і прохолодних ночей. Попри зимовий характер погоди, сильних опадів…
Початок тижня для українців пройде під впливом помірних геомагнітних коливань. Фахівці закликають уважніше поставитися до…
Кінець грудня налаштовує на тишу, ясність і внутрішню рівновагу. Події цього тижня підкажуть, від чого…
Чехія має власну версію улюбленої багатьма макаронної запіканки — ситну та ароматну šunkofleky. Цю страву…
Українські селекціонери створили сорти салатів, які стабільно дають гарний урожай у різних кліматичних зонах країни.…
Оренда житла в Україні інколи супроводжується суперечками щодо комунальних платежів. Юристи радять заздалегідь визначити, хто…