Ключові тези:
- Розколоти волоські горіхи так, щоб половинки залишилися цілими, можна без спеціальних інструментів.
 - Українська блогерка показала два ефективні способи.
 
Часто розколоти волоські горіхи буває непросто, а тим паче зробити так, щоб їх половинки залишалися цілими. Втім, існує два простих способи, як розколоти волоські горіхи на рівні половинки без зайвих зусиль. Про них розповіла українська блогерка Олена Мазур у соцмережі TikTok.
Раніше ми розповідали, як відрізнити свіжі волоські горіхи від зіпсованих.
Як розколоти волоські горіхи на дві половинки
Спосіб 1. Просто замочіть горіхи в гарячій воді на десять хвилин. Завдяки цьому шкаралупа стане м’якшою і горіх можна буде просто розтиснути руками, щоб добути ядро – фактично одним рухом пальців.
Спосіб 2. Якщо часу для варіння горіхів немає, просто візьміть скляну пляшку, краще з-під шампанського, поставити на її горлечко горіх і розколіть його легким ударом молотка. У такому разі шкарлупа розстріскується рівномірно, а половинки також залишаються цілими і неушкодженими.
Чим корисні волоські горіхи
Волоські горіхи – дуже корисні для організму, тож їх варто обов’язково включати у свій раціон. Ці горіхи багаті на такі корисні речовини, як:
- омега-3 жирні кислоти;
 - антиоксиданти;
 - вітаміни групи В;
 - магній;
 - цинк.
 
Завдяки цим корисним речовинам волоські горіхи допомагають:
- зміцнити імунітет;
 - покращити травлення;
 - підтримувати здоров’я серцево-судинної системи;
 - знизити рівень “поганого” холестерину.
 
Читайте також:
							
											







