Домашні медові пряники з глазур’ю: простий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке

медові пряники
М’які медові пряники з глазур’ю — легкий спосіб порадувати себе солодким десертом у будь-який день.

Медові пряники з глазур’ю — класика домашньої випічки. Ніжне тісто, аромат меду та хрустка глазур роблять їх ідеальними до чаю.

Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий «Сметанник» за 20 хвилин.

Інгредієнти

  • борошно – 350 г
  • сода – 1 ч. ложка
  • кориця – 1 ч. ложка
  • мед – 100 г
  • цукор – 140 г
  • вода – 80 мл
  • горілка – 1 ст. ложка
  • вершкове масло – 50 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • лимонний сік – 4-5 ч. ложка

Приготування

  1. Змішайте борошно, соду та корицю.
  2. Окремо змішайте мед з цукром та водою. Поставте на вогонь та злегка підігрійте. Як тільки маса почне кипіти – зніміть з вогню.
  3. До отриманої маси додайте олію та масло. Перемішайте до розчинення.
  4. Додайте 2/3 борошна від загальної кількості та замісіть рідке тісто лопаткою. Залиште його охолоджуватися.
  5. Після цього на поверхню висипте решту борошна та охолоджене тісто. Замісіть еластичне тісто.
  6. Розкачайте тісто та виріжте кружечки.
  7. Викладіть пряники на деко, застелене пергаментом, та випікайте при температурі 190 градусів 10–15 хвилин.
  8. Для глазурі змішайте лимонний сік чи воду та пудру. Покрийте нею готове печиво.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?