Новини

Як розпізнати справжнє масло: три головні ознаки, які допоможуть зробити правильний вибір

Ключові тези:

  • Якісне вершкове масло має містити лише вершки, мати жирність не менше 82,5% і виготовлятися за ДСТУ 4399:2005.
  • Якщо у складі є рослинні жири, ароматизатори чи консервант — це не справжнє масло, а спред або суміш.

Масло є частиною щоденного раціону багатьох українців. Втім, не всі вміють обрати дійсно якісний продукт. Кулінарна блогерка Олена Карпюк на своїй сторінці в соцмережі Instagram розповіла, на що саме варто звернути увагу для вибору хорошого масла.

Раніше ми розповідали, чим корисний і небезпечний цикорій.

Три ознаки, які вказують на якість масла

  1. Склад. При виборі масла насамперед варто звернути на склад продукту. По-справжньому якісне масло має містити лише один інгредієнт – вершки або пастеризовані вершки. А от цих чотирьох інгредієнтів варто уникати:
  • рослинних жирів (пальмової, кокосової та соєвої олій);
  • консервантів;
  • ароматизаторів;
  • емульгаторів.

2. Жирність. Якісне масло повинно мати не менше як 82,5% жирності. Якщо жирність нижча (наприклад, 72,5%) – це масляна суміш або спред.

3. Вказування Державного стандарту України (ДСТУ). На якісному маслі обов’язково має бути вказаний ДСТУ — стандарт продукту, розроблений відповідно до чинного законодавства України. В Україні справжнє масло виготовляють за ДСТУ 4399:2005 — він і гарантує високу якість продукту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Перервірте свої посвідчення: водіїв попередили про спеціальні відмітки – що вони означають

Кожне посвідчення водія, яке видають сервісні центри МВС, містить спеціальні відмітки. Вони вказують на певні…

01/11/2025 05:36
  • Новини

Погода на вихідні 1-2 листопада: чи очікувати дощів

Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

31/10/2025 23:52
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 1 листопада

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

31/10/2025 23:33
  • Статті

Зручно, просто та зі смаком: навіщо потрібен гарний номер телефону

Сучасній людині дуже складно обійтися без смартфона, адже в цьому девайсі зібрано буквально все: є…

31/10/2025 23:21
  • Новини

Коли краще обрізувати виноград: навесні чи восени?

Щоб виноград добре перезимував і дав здорові пагони, обрізку краще робити після перших заморозків і…

31/10/2025 22:59
  • Новини

Легкий і ніжний, мов хмаринка: готуємо торт «Рафаэлло» без випікання

Ніжний, ароматний і без жодного грама борошна — торт «Рафаэлло» готується без випікання за мінімум…

31/10/2025 22:30