Простий рецепт: як замаринувати зелені помідори, щоб вони вийшли хрусткими та пряними

Этот материал также доступен на русском языке

зеленые помидоры
Хочете зберегти врожай помідорів, які не встигли почервоніти? Дізнайтеся, як замаринувати зелені помідори - просто, швидко і без зайвого клопоту.

Ключові тези

  1. Заготівля зелених помідорів – простий спосіб зберегти врожай на зиму з насиченим смаком та ароматом.
  2. Покроковий рецепт маринування: зелені помідори заливають трьома розсолами з прянощами, сіллю, цукром та оцтом.
  3. Секрет смаку – баланс солі, цукру та спецій, а також правильна підготовка овочів та банок.

Як замаринувати зелені помідори?

Зелені помідори можна не викидати, а перетворити на чудову зимову закуску. Розповідаємо, як замаринувати зелені помідори за класичним рецептом з оцтом, часником та спеціями.

Для заготовки беруть 8 кг круглих і м’ясистих зелених помідорів. З цієї кількості вийде 4 трилітрові банки.

Приготування

  1. Підготуйте банки і помідори. Великі помідори розріжте на 4 частини, середні – навпіл.
  2. На дно кожної банки покладіть: кілька гілочок петрушки, 3 зубчики часнику, 5 горошин чорного перцю, 2 горошини запашного, 2 лаврових листки і дрібку сухого кропу.
  3. Щільно укладіть помідори, додаючи в середину ще шар петрушки, часнику, кропу і лаврового листя.
  4. У 5-літровій каструлі закип’ятіть воду і залийте банки окропом на 20 хвилин. Злийте воду назад в каструлю, знову закип’ятіть і залийте на 30 хвилин.
  5. Для третьої заливки додайте у воду 8 столових ложок крупної солі, ретельно розмішайте, потім у кожну банку додайте по 1 столовій ложці цукру з гіркою і 3 столові ложки 9-відсоткового оцту. Залийте гарячим розсолом, закатайте, переверніть і укутайте до остигання.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?