Ключові тези
Домашня консервація є майже у кожному будинку. Незважаючи на те, що в супермаркетах великий вибір продукції, рідкісна господиня відмовиться приготувати щось на зиму за маминим або бабусиним рецептом.
Трохи більше кислоти. Наприкінці варіння додайте трохи лимонного соку або щіпку лимонної кислоти. Варення стане трохи кислішим на смак, зате зберігатиметься довше.
Кружок паперу. Перед закриттям покладіть на поверхню варення кружок пергаменту або вощеного паперу (папір попередньо обдайте окропом). Він створить бар’єр між варенням та повітрям під кришкою. Якщо пліснява і з’явиться, то в першу чергу на папері – її легко прибрати.
Переварювання при перших ознаках. Якщо все ж таки з’явилася тонка плівка цвілі, а запах залишається приємним, не поспішайте викидати. Зніміть верхній шар, прокип’ятіть варення 5-7 хвилин, додайте трохи цукру і знову розлийте у стерильні банки.
Бережіть від світла. Зберігайте варення у темряві. На світлі воно псується швидше, тому краще тримати банки в коморі або хоча б обернути їх папером.
Щоб убезпечити себе і рідних від закруток, що зіпсувалися, потрібно звертати увагу на такі характерні ознаки:
И ще дві корисних поради:
Читайте також:
Джерело безперебійного живлення (ДБЖ) - відмінне рішення при частих відключеннях електроенергії. До основних складових цього…
У понеділок дме південно-східний вітер із переходом на південно-західний, 5 – 10 м/с. Циклон принесе…
Що обіцяють фахівці? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Цей тиждень — як міст між минулим та майбутнім. Гороскоп на 27 жовтня – 2…
Чи можна читати змову від переляку дитині, якщо при цьому вимовляєш молитву? Відповідь Біблії зрозуміла:…
Дедалі більше українців їдуть із міст у пошуках тиші, землі та внутрішньої рівноваги. Ці «сучасні…