Ключові тези
Домашня консервація є майже у кожному будинку. Незважаючи на те, що в супермаркетах великий вибір продукції, рідкісна господиня відмовиться приготувати щось на зиму за маминим або бабусиним рецептом.
Трохи більше кислоти. Наприкінці варіння додайте трохи лимонного соку або щіпку лимонної кислоти. Варення стане трохи кислішим на смак, зате зберігатиметься довше.
Кружок паперу. Перед закриттям покладіть на поверхню варення кружок пергаменту або вощеного паперу (папір попередньо обдайте окропом). Він створить бар’єр між варенням та повітрям під кришкою. Якщо пліснява і з’явиться, то в першу чергу на папері – її легко прибрати.
Переварювання при перших ознаках. Якщо все ж таки з’явилася тонка плівка цвілі, а запах залишається приємним, не поспішайте викидати. Зніміть верхній шар, прокип’ятіть варення 5-7 хвилин, додайте трохи цукру і знову розлийте у стерильні банки.
Бережіть від світла. Зберігайте варення у темряві. На світлі воно псується швидше, тому краще тримати банки в коморі або хоча б обернути їх папером.
Щоб убезпечити себе і рідних від закруток, що зіпсувалися, потрібно звертати увагу на такі характерні ознаки:
И ще дві корисних поради:
Читайте також:
В Україні саме страховий стаж визначає, коли можна оформити пенсію та на яку суму розраховувати.…
Після запуску програми «Зимова підтримка» чимало українців цікавляться, чи можна витратити нараховану тисячу гривень на…
Попри величезний вибір пральних засобів — капсули, порошок чи навіть спеціальні серветки — рідкі формули…
Ортофосфорна кислота, або фосфорна кислота, є важливим неорганічним сполученням, яке широко застосовується у різних галузях…
Де завтра чекати мокрого снігу? Синоптики дали прогноз на п’ятницю.
Магнітне поле планети у п'ятницю буде стабільним. Що прогнозують астрономи?