Ключові тези:
- Часто вважають, що чай може шкодити кісткам через вміст кофеїну, проте науковці мають іншу думку.
- Дослідження показали, що вживання чаю не знижує щільність кісток, а навпаки — може позитивно впливати на їхнє здоров’я.
Щоб кістки були здоровими, варто вживати в їжу продукти, багаті на кальцій, а також займатися силовими вправами. Окрім цього, часто експерти радять зменшити вживання кави та чаю.
Та чи справді чай погіршує стан кісток, – розповідаємо.
Раніше ми розповідали, який чай корисніший: чорний чи зелений.
Вважається, що шкідливим для кісток є кофеїн, який містить, у тому числі у чаї. Втім, за словами експертів видання про здоров’я Verywellhealth, користь інших біологічно активних сполук у чаї переважає будь-які недоліки, пов’язані з вмістом кофеїну.
Згідно з результатами досліджень, вживання чаю, включно із зеленим і трав’яним, не є причиною втрати кальцію або зниження щільності кісток і не призводить до остеопорозу. Ба більше, протизапальні властивості чаю позитивно впливають на здоров’я кісток і можуть навіть підвищувати їхню щільність.
Результати досліджень показали, що у людей з генетичною схильністю до вживання більшої кількості чаю загальна мінеральна щільність кісткової тканини вища, ніж у людей з генетичною схильністю до вживання чаю. Особливо така статистика помітна серед учасників дослідження у віковій групі від 45 до 60 років.
“Для більшості людей вживання чаю вважається здоровою звичкою і зазвичай не становить загрози для здоров’я”, – зазначила дієтологиня з Нью-Джерсі Аліса Смолен.
Вас також можуть зацікавити новини:








