Новини

Стане несмачною й навіть шкідливою: у якому посуді в жодному разі не можна готувати квашену капусту

Ключові тези:

  • Смак квашеної капусти залежить не лише від рецепта, а й від посуду, у якому її готують.
  • Дерев’яна діжка залишається найкращою тарою для квашення капусти, хоча сучасні альтернативи теж мають свої переваги.
  • Неякісний пластик чи пошкоджена емаль можуть зіпсувати квашену капусту й зробити її небезпечною для здоров’я.

Щоб отримати смачну квашену капусту, потрібно зважати на кілька факторів – зокрема він залежить від сорту капусти й вдалої пропорції інгредієнтів. Втім, цього не достатньо. Дуже важливим є й вибрана для квашення тара, яка безпосередньо впливає на смак. Розповідаємо, у чому можна квасити капусту, а в чому – не варто.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу квашену капусту за 24 години.

Наші предки квасили капусту в дерев’яних діжках, адже іншої тари для цього в них просто не було. Втім, зараз, коли є великий вибір посуду, дерев’яна діжка залишається поза конкуренцією: саме дерево додає капусті особливого аромату й смаку.

Чимало людей обирають для приготування квашеної капусти скляні банки. Вони зручні і капуста в них добре зберігається, не втрачаючи своїх смакових якостей. Втім, мінусом банко є невеликі об’єми.

Тож якщо плануєте приготувати багато квашеної капусти й не хочете використовувати багато банок, оберіть пластиковий посуд з кришкою. Втім, тут потрібно бути обережними й обрати лише якісний пластик, на якому є спеціальне маркування у вигляді трикутника та цифр 5 чи 05. У разі використання неякісного пластику, квашена капуста може ввібрати запах і домішки хімікатів, стати несмачною й навіть небезпечною для здоров’я.

Ще один варіант посуду, в якому можна квасити капусту – емальована каструля. Головною умовою використання такого посуду є відсутність подряпин і сколів, інакше метал вступить в реакцію з кислотами, що утворюються у процесі ферментації, і готовий продукт буде зіпсованим.

З цієї ж причини для квашеної капусти не підходять алюмінієві каструлі – у такому посуді капуста набуває сірого кольору й металевого присмаку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: капуста

Новое на сайте

  • Новини

5 грудня Україна відчує перший подих зими: чи надовго похолодає

У п'ятницю, у більшості регіонів України очікується зниження температури до зимових стандартів. Синоптики повідомили, як…

04/12/2025 22:30
  • Новини

Плями та спалахи на Сонці 5 грудня: як все це вплине на самопочуття українців?

Потужний спалах зафіксовано на Сонці, через це магнітосфера Землі знаходиться у збудженому стані. Наскільки це…

04/12/2025 21:30
  • Новини

Новорічні свята все ближче: чи буде в Україні додатковий день відпочинку

Чи варто розраховувати на короткий робочий тиждень на свята? Чи будуть вихідні на Різдво і…

04/12/2025 20:30
  • Новини

Чи солодкі мандарини на прилавку: як безпомилково відрізнити їх від кислих

Непросте завдання вибору солодких мандаринів, насправді вирішується легко. Ось як вибрати найсмачніші фрукти без дегустації.

04/12/2025 19:30
  • Новини

Здавати квартиру в оренду небезпечно: чи може орендар претендувати на вашу власність

Чи має орендар право на вашу квартиру після багатьох років проживання або реєстрації? Законодавство встановлює…

04/12/2025 18:30
  • Новини

Київстар у грудні піднімає ціни: які пакети послуг подорожчають найбільше

Київстар анонсував чергове подорожчання. Що зміниться для абонентів мобільного оператора після оновлення тарифів?

04/12/2025 17:30