Новини

Стане несмачною й навіть шкідливою: у якому посуді в жодному разі не можна готувати квашену капусту

Ключові тези:

  • Смак квашеної капусти залежить не лише від рецепта, а й від посуду, у якому її готують.
  • Дерев’яна діжка залишається найкращою тарою для квашення капусти, хоча сучасні альтернативи теж мають свої переваги.
  • Неякісний пластик чи пошкоджена емаль можуть зіпсувати квашену капусту й зробити її небезпечною для здоров’я.

Щоб отримати смачну квашену капусту, потрібно зважати на кілька факторів – зокрема він залежить від сорту капусти й вдалої пропорції інгредієнтів. Втім, цього не достатньо. Дуже важливим є й вибрана для квашення тара, яка безпосередньо впливає на смак. Розповідаємо, у чому можна квасити капусту, а в чому – не варто.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу квашену капусту за 24 години.

Наші предки квасили капусту в дерев’яних діжках, адже іншої тари для цього в них просто не було. Втім, зараз, коли є великий вибір посуду, дерев’яна діжка залишається поза конкуренцією: саме дерево додає капусті особливого аромату й смаку.

Чимало людей обирають для приготування квашеної капусти скляні банки. Вони зручні і капуста в них добре зберігається, не втрачаючи своїх смакових якостей. Втім, мінусом банко є невеликі об’єми.

Тож якщо плануєте приготувати багато квашеної капусти й не хочете використовувати багато банок, оберіть пластиковий посуд з кришкою. Втім, тут потрібно бути обережними й обрати лише якісний пластик, на якому є спеціальне маркування у вигляді трикутника та цифр 5 чи 05. У разі використання неякісного пластику, квашена капуста може ввібрати запах і домішки хімікатів, стати несмачною й навіть небезпечною для здоров’я.

Ще один варіант посуду, в якому можна квасити капусту – емальована каструля. Головною умовою використання такого посуду є відсутність подряпин і сколів, інакше метал вступить в реакцію з кислотами, що утворюються у процесі ферментації, і готовий продукт буде зіпсованим.

З цієї ж причини для квашеної капусти не підходять алюмінієві каструлі – у такому посуді капуста набуває сірого кольору й металевого присмаку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: капуста

Новое на сайте

  • Новини

Названо найкращі туристичні села світу: у список потрапили два українські

Два мальовничі українські села потрапили до рейтингу ООН серед 52 найкращих туристичних сіл із 270…

20/10/2025 11:37
  • Новини

Отримання допомоги на оплату комуналки змінили: як оформити

В Україні змінили процедуру оформлення пільг – тепер потрібно менше документів і одна заява замість…

20/10/2025 10:39
  • Новини

Робота на неповну ставку: чи зараховується працівнику страховий стаж

Чимало людей працюють на неповний робочий день, але не всі знають, як це впливає на…

20/10/2025 09:42
  • Новини

Коли підвищать виплати працюючим пенсіонерам: роз’яснення від ПФУ

Пенсія в Україні може бути перерахована, якщо пенсіонер після її призначення продовжує працювати. Це передбачено…

20/10/2025 06:37
  • Статті

Небезпечний остеопороз: чому розвивається і хто у зоні ризику

Остеопороз - хронічне захворювання кісткової системи, при якому кістки втрачають щільність, міцність і стають схильними…

20/10/2025 05:30
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 20 жовтня: холодно

Синоптики попереджають та заспокоюють: неділя та понеділок в Україні – найхолодніші дні. А вже з…

19/10/2025 22:44