Стане несмачною й навіть шкідливою: у якому посуді в жодному разі не можна готувати квашену капусту

Этот материал также доступен на русском языке

квашена капуста
Навіть найкращий рецепт не врятує квашену капусту, якщо обрати неправильний посуд. Деякі матеріали не лише зіпсують смак, а й зроблять продукт небезпечним для здоров’я.

Ключові тези:

  • Смак квашеної капусти залежить не лише від рецепта, а й від посуду, у якому її готують.
  • Дерев’яна діжка залишається найкращою тарою для квашення капусти, хоча сучасні альтернативи теж мають свої переваги.
  • Неякісний пластик чи пошкоджена емаль можуть зіпсувати квашену капусту й зробити її небезпечною для здоров’я.

Щоб отримати смачну квашену капусту, потрібно зважати на кілька факторів – зокрема він залежить від сорту капусти й вдалої пропорції інгредієнтів. Втім, цього не достатньо. Дуже важливим є й вибрана для квашення тара, яка безпосередньо впливає на смак. Розповідаємо, у чому можна квасити капусту, а в чому – не варто.

Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачнішу квашену капусту за 24 години.

Наші предки квасили капусту в дерев’яних діжках, адже іншої тари для цього в них просто не було. Втім, зараз, коли є великий вибір посуду, дерев’яна діжка залишається поза конкуренцією: саме дерево додає капусті особливого аромату й смаку.

Чимало людей обирають для приготування квашеної капусти скляні банки. Вони зручні і капуста в них добре зберігається, не втрачаючи своїх смакових якостей. Втім, мінусом банко є невеликі об’єми.

Тож якщо плануєте приготувати багато квашеної капусти й не хочете використовувати багато банок, оберіть пластиковий посуд з кришкою. Втім, тут потрібно бути обережними й обрати лише якісний пластик, на якому є спеціальне маркування у вигляді трикутника та цифр 5 чи 05. У разі використання неякісного пластику, квашена капуста може ввібрати запах і домішки хімікатів, стати несмачною й навіть небезпечною для здоров’я.

Ще один варіант посуду, в якому можна квасити капусту – емальована каструля. Головною умовою використання такого посуду є відсутність подряпин і сколів, інакше метал вступить в реакцію з кислотами, що утворюються у процесі ферментації, і готовий продукт буде зіпсованим.

З цієї ж причини для квашеної капусти не підходять алюмінієві каструлі – у такому посуді капуста набуває сірого кольору й металевого присмаку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?