Забудьте про довгі години біля духовки – цей торт готується швидко, без випічки, а на смак навіть кращий за знамениту «Монастирську хату».
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий «Сметанник» за 20 хвилин.
Інгредієнти
- Сметана 30% жирності – 600 г
- Варене згущене молоко – 370 г
- Свіжеморожена вишня
- Лаваш – 2 пачки
- Шоколад – 1 плитка
Приготування
- Сметану викладаємо в окрему посудину. Протягом хвилини збиваємо її міксером.
- Поступово додаємо до сметани згущене молоко й теж збиваємо протягом 5 хвилин.
- Кожен з листів лаваша розріжте на чотири частини.
- На кожну смужку лаваша в ряд викладіть вишні (приблизно 7 шт.). Згорніть лаваш у трубочку. Відріжте края. Так зробіть з усіма смужками лавашів.
- Беремо пласку тацю чи тарілку, змащуємо її кремом, викладаємо п’ять трубочок з вишнею в один ряд. Зверху поливаємо кремом. Далі – другий шар з уже чотирьох трубочок. Знову крем. Шар з трьох трубочок. Крем. Відправляємо торт просякнути кремом на кілька годин чи на ніч.
- Шоколад тремо на великій тертці або нарізаємо й посипаємо ним готовий торт.
Вас також можуть зацікавити новини: