Новини

Навіщо треба їсти перець різних кольорів – поради лікарів

Ключові тези:

  • Болгарський перець – вітамінна бомба: кожен колір перцю (зелений, жовтий, червоний) має свої унікальні корисні властивості для здоров’я.
  • Різнобарвний перець особливо корисний людям похилого віку: зміцнює імунітет, покращує травлення, знижує ризик серцево-судинних та вікових захворювань.
  • Спосіб приготування має значення: смаження та запікання зберігають більше користі, ніж варіння або приготування на пару.

Болгарський перець: чому варто їсти і що приготувати?

Болгарський перець: чому варто їсти і що приготувати?Зелений, жовтий, помаранчевий. Споглядаючи на таке кольорове різноманіття болгарського перцю, мимоволі уявляєш, як він прикрасить наші страви. Проте, окрім естетичного впливу, цей овоч можна назвати справжньою вітамінною бомбою. Чому варто їсти болгарський перець і як приготувати корисні страви з нього?

Лікарі переконані, що болгарський перець є корисним для людей літнього віку. При цьому бажано споживати перець різних кольорів. Колір болгарського перцю зумовлює наявність тих чи інших речовин, які по-різному впливають на наше самопочуття. Він може бути зеленим, жовтим та червоним. І у кожного є свої корисні властивості.

Зелений:

  • підтримує імунітет;
  • утворює колаген;
  • зміцнює кістки;
  • захищає шкіру від пігментних плям.

Жовтий (помаранчевий):

  • суттєво знижує ризик катаракти;
  • підтримує здорове травлення (усуває закрепи);
  • захищає від запалення;
  • корисний для діабетиків;
  • допомагає знизити вагу.

Червоний:

  • чудовий антиоксидант;
  • зменшує біль при артриті;
  • підтримує здоров’я серця;
  • сповільнює вікове погіршення пам’яті (знижує ризик хвороби Альцгеймера);
  • долає анемію;
  • допомагає знизити вагу.

 Але людям з алергією, при гастриті, виразці шлунку та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту у стадії загострення болгарський перець протипоказаний.

Зауважте, що збереження корисних властивостей болгарського перцю залежить від способу його приготування. При смаженні та запіканні поживні речовини зберігаються краще, ніж при варінні або приготуванні на парі.

Як саме споживати болгарський перець – у свіжому вигляді, запеченим, тушкованим або сушеним – має обирати кожен самостійно.

Ми ж сьогодні хочемо познайомити вас з новими рецептами страв цього корисного овочу.

Новое на сайте

  • Новини

Любите пиріжки з капустою – тоді додайте в начинку цей інгредієнт і вони будуть ще смачніші

Пиріжки з квашеною капустою - один із найулюбленіших домашніх варіантів випічки. Але є простий спосіб…

04/12/2025 05:29
  • Статті

Як швидко створити повноцінний обід: секрети якісної овочевої консервації

У сучасному ритмі життя, коли щоденне жонглювання роботою, доглядом за дітьми та домашніми справами вимагає…

03/12/2025 23:15
  • Новини

Антициклон накрив Україну: якою буде погода в регіонах 4 грудня

День без дощів, але з щільною хмарністю. Детальний прогноз погоди на четвер.

03/12/2025 22:30
  • Новини

Магнітна буря наближається: чи очікувати проблем зі здоров’ям 4 грудня

У четвер Сонце активізується. Попередження метеозалежним: завтра очікується геомагнітна буря.

03/12/2025 21:30
  • Новини

Самотність після 65 — не вбиває: як змінилися уявлення про ризики для літніх людей

Самотні люди похилого віку більше не в зоні ризику. Вчені впевнені, що такий спосіб життя…

03/12/2025 20:30
  • Новини
  • Суспільство

Ще одна країна ЄС відмовила в допомозі українцям: що буде з біженцями

Менше новоприбулих і більше працевлаштованих. Євросоюз продовжує перегляд правил підтримки українців.

03/12/2025 19:30