Новини

Навіщо треба їсти перець різних кольорів – поради лікарів

Ключові тези:

  • Болгарський перець – вітамінна бомба: кожен колір перцю (зелений, жовтий, червоний) має свої унікальні корисні властивості для здоров’я.
  • Різнобарвний перець особливо корисний людям похилого віку: зміцнює імунітет, покращує травлення, знижує ризик серцево-судинних та вікових захворювань.
  • Спосіб приготування має значення: смаження та запікання зберігають більше користі, ніж варіння або приготування на пару.

Болгарський перець: чому варто їсти і що приготувати?

Болгарський перець: чому варто їсти і що приготувати?Зелений, жовтий, помаранчевий. Споглядаючи на таке кольорове різноманіття болгарського перцю, мимоволі уявляєш, як він прикрасить наші страви. Проте, окрім естетичного впливу, цей овоч можна назвати справжньою вітамінною бомбою. Чому варто їсти болгарський перець і як приготувати корисні страви з нього?

Лікарі переконані, що болгарський перець є корисним для людей літнього віку. При цьому бажано споживати перець різних кольорів. Колір болгарського перцю зумовлює наявність тих чи інших речовин, які по-різному впливають на наше самопочуття. Він може бути зеленим, жовтим та червоним. І у кожного є свої корисні властивості.

Зелений:

  • підтримує імунітет;
  • утворює колаген;
  • зміцнює кістки;
  • захищає шкіру від пігментних плям.

Жовтий (помаранчевий):

  • суттєво знижує ризик катаракти;
  • підтримує здорове травлення (усуває закрепи);
  • захищає від запалення;
  • корисний для діабетиків;
  • допомагає знизити вагу.

Червоний:

  • чудовий антиоксидант;
  • зменшує біль при артриті;
  • підтримує здоров’я серця;
  • сповільнює вікове погіршення пам’яті (знижує ризик хвороби Альцгеймера);
  • долає анемію;
  • допомагає знизити вагу.

 Але людям з алергією, при гастриті, виразці шлунку та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту у стадії загострення болгарський перець протипоказаний.

Зауважте, що збереження корисних властивостей болгарського перцю залежить від способу його приготування. При смаженні та запіканні поживні речовини зберігаються краще, ніж при варінні або приготуванні на парі.

Як саме споживати болгарський перець – у свіжому вигляді, запеченим, тушкованим або сушеним – має обирати кожен самостійно.

Ми ж сьогодні хочемо познайомити вас з новими рецептами страв цього корисного овочу.

Новое на сайте

  • Новини

До кінця 2025 року крайній термін: пенсіонерам нагадали про обов’язкову процедуру

З початку 2026 року тисячі пенсіонерів можуть залишитися без виплат, якщо не виконають жодної важливої…

19/10/2025 10:48
  • Новини

Не треба чекати 20 числа: Нафтогаз зробив заяву про отримання платіжок

Втомилися чекати на платіжки за газ до кінця місяця? Нафтогаз пропонує перейти на новий формат…

19/10/2025 09:53
  • Статті

Частий випадок: як оформити інвалідність військовому, якщо він не може пройти ВЛК самостійно

Поранення та тяжкий психологічний стан можуть заважати військовому пройти військово-лікарську комісію. Що робити рідним, якщо…

19/10/2025 08:46
  • Новини

Доплата до пенсії до 570 гривень: хто отримає та чи потрібно писати заяву до Пенсійного фонду

Українці, крім пенсій, можуть отримувати ще й різні доплати, серед яких одна викликає найбільшу кількість…

19/10/2025 06:33
  • Новини

У неділю сонце “вибухне”:19 жовтня Землю накриє потужна магнітна буря

19 жовтня очікується масштабний геомагнітний шторм. Як уникнути поганого самопочуття?

18/10/2025 21:00
  • Новини

Чи рятує сіль від конденсату у помешканні: пояснення експертів

Миска з сіллю на вікні. Дізнайтесь наскільки ефективний цей засіб від надлишкової вологи.

18/10/2025 20:00