Ключові тези:
Болгарський перець: чому варто їсти і що приготувати?Зелений, жовтий, помаранчевий. Споглядаючи на таке кольорове різноманіття болгарського перцю, мимоволі уявляєш, як він прикрасить наші страви. Проте, окрім естетичного впливу, цей овоч можна назвати справжньою вітамінною бомбою. Чому варто їсти болгарський перець і як приготувати корисні страви з нього?
Лікарі переконані, що болгарський перець є корисним для людей літнього віку. При цьому бажано споживати перець різних кольорів. Колір болгарського перцю зумовлює наявність тих чи інших речовин, які по-різному впливають на наше самопочуття. Він може бути зеленим, жовтим та червоним. І у кожного є свої корисні властивості.
Зелений:
Жовтий (помаранчевий):
Червоний:
Але людям з алергією, при гастриті, виразці шлунку та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту у стадії загострення болгарський перець протипоказаний.
Зауважте, що збереження корисних властивостей болгарського перцю залежить від способу його приготування. При смаженні та запіканні поживні речовини зберігаються краще, ніж при варінні або приготуванні на парі.
Як саме споживати болгарський перець – у свіжому вигляді, запеченим, тушкованим або сушеним – має обирати кожен самостійно.
Ми ж сьогодні хочемо познайомити вас з новими рецептами страв цього корисного овочу.
З початку 2026 року тисячі пенсіонерів можуть залишитися без виплат, якщо не виконають жодної важливої…
Втомилися чекати на платіжки за газ до кінця місяця? Нафтогаз пропонує перейти на новий формат…
Поранення та тяжкий психологічний стан можуть заважати військовому пройти військово-лікарську комісію. Що робити рідним, якщо…
Українці, крім пенсій, можуть отримувати ще й різні доплати, серед яких одна викликає найбільшу кількість…
19 жовтня очікується масштабний геомагнітний шторм. Як уникнути поганого самопочуття?
Миска з сіллю на вікні. Дізнайтесь наскільки ефективний цей засіб від надлишкової вологи.