На пенсії - Живемо!

Найсмачніший, який ви їли: рецепт справжнього одеського форшмаку

Этот материал также доступен на русском языке

форшмак
Форшмак – класика одеської кухні, яку неможливо сплутати ні з чим. Ділимось перевіреним рецептом, що зберігає автентичний смак і аромат.

Одеський форшмак – це не просто закуска, а справжня легенда. Розповідаємо, як приготувати його так, щоб навіть найвибагливіші гурмани просили добавку.

Раніше ми розповідали, як приготувати оригінальний соус до м’яса і риби.

Інгредієнти

  • Оселедець – 2 шт.
  • Яйця відварені – 2 шт.
  • Яблуко кисле – 1 шт.
  • Цибуля маленька – 1 шт.
  • Масло вершкове (м’яке) – 70-90 г
  • Булочка – 1 шт.
  • Молоко для замочування

Приготування

  1. Очистіть оселедець. Зніміть філе, заберіть кістки, якщо лишились, та дрібно наріжте його.
  2. Булочку очистіть від скоринки і замочіть у молоці.
  3. Кисле яблуко очистіть від шкірки та натріть на дуже дрібну тертку.
  4. Натріть цибулю і яйця.
  5. Булочку відтисніть від зайвої рідини і теж додайте до оселедця.
  6. Додайте мʼяке вершкове масло. Усе ретельно перемішайте.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?