Ключові тези:
Осінь – ідеальний час для того, щоб заготувати дари сезону про запас. Правильно висушені яблука та заморожені помідори не тільки зберігають смак та корисні властивості, але й допомагають урізноманітнити зимове меню. Нижче ви знайдете покрокові рекомендації, як сушити яблука та заморожувати помідори, щоб вони тішили вас усю зиму.
Для сушіння вибирають тверді, стиглі, кисло-солодкі сорти яблук зі світлою м’якоттю. Яблука миють, нарізають кружальцями завтовшки 6-7 мм, а потім бланшують у воді, підкисленій лимонною кислотою (1,5 на 1 л води), протягом 5 хвилин. Це запобігає потемнінню плодів під час сушіння.
При сушінні на сонці кружальця яблук нанизують на нитку, а при сушінні в духовці викладають на деко, вистелене чистим папером. Сушать при температурі 50-60 градусів протягом 6-10 годин, періодично перевертаючи, щоб плоди висушилися рівномірно.
Спочатку вимийте помідори і наріжте їх кружечками. Щоб вони не злиплися, викладайте кружечки рядами в звичайний целофановий пакет.
Перший ряд покладіть на дно пакета, наступний — поверх першого, зовні пакета. Загорніть частину пакета з помідорами, зробіть новий ряд і так продовжуйте, поки не сформується «рулет». Покладіть його в морозильник.
Коли помідори замерзнуть, рулет можна розгорнути і пересипати всі часточки в один великий пакет. Взимку такі помідори зручно використовувати для супів, борщу або соусів.
Також можна попередньо залити помідори окропом і зняти з них шкірку.
Читайте також:
Новий тиждень принесе переважно спокійний характер погоди, часом з невеликими дощами та туманами.
Ситуація постійно змінюється. Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Плануючи чергову відпустку або міні-канікули, всі хочуть бути впевненими в тому, що все пройде гладко…
Тиждень із 13 по 19 жовтня несе як світло, так і тінь. Читайте, як краще…
Історія Іверсько-Мірненської ікони почалася зі знахідки занедбаного образу і обернулася ланцюжком чудес, які досі вражають…
Якщо ви плануєте виїзд на рибалку на цьому тижні, головне — знати, в який день…