Пісочний штрудель з капустою
Урізноманітнити рецепт звичного штруделю можна так: тісто можна взяти пісочне, а начинку зробити несолодкою – наприклад, з тушкованої капусти. Такий рулет вийде ситним та ароматним.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна – 1 кг,
- борошно – 250 г (склянка + 2/3 склянки),
- масло вершкове – 100 г і трохи для змащування рулету,
- вода – близько 100 мл,
- олія рослинна – 50 мл,
- сіль – 1 чайна ложка, перець чорний мелений – ¼ чайної ложки,
- сметана (для подачі) – за смаком.
Приготування
- У миску з просіяним борошном натріть на терці охолоджене масло, вмочуючи його в борошно. Перетріть руками до стану крихти.
- Додайте холодну воду і швидко замісіть пісочне тісто. Зберіть його в кулю, загорніть у плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин.
- Капусту наріжте тонкими смужками.
- У сковороді або казані розігрійте олію, викладіть капусту і тушкуйте близько 30 хвилин. За потреби додайте трохи води.
- Посоліть і поперчіть. Дайте капусті трохи охолонути.
- Духовку розігрійте до 180 градусів. Тісто розкотіть у тонкий прямокутний пласт.
- Викладіть капусту на короткий бік пласта, відступивши від краю 5 см.
- Підверніть цей край та бічні сторони тіста.
- Згорніть тісто з начинкою в рулет так, щоб капуста була повністю закрита.
- Виделкою або шпажкою зробіть проколи по всьому рулету.
- Викладіть рулет на деко з пергаментом і випікайте при 180 градусах приблизно 40 хвилин. Готовий штрудель змастіть вершковим маслом.
Дайте йому трохи охолонути, наріжте на шматочки і подавайте зі сметаною.
Читайте також: