На пенсії - Живемо!

Пісочний штрудель з капустою – несподіваний варіант улюбленого рецепту

Этот материал также доступен на русском языке

штрудель
Зазвичай штрудель печуть із тонкого тіста з солодкою начинкою. Але є й інший варіант.

Пісочний штрудель з капустою

Урізноманітнити рецепт звичного штруделю можна так: тісто можна взяти пісочне, а начинку зробити несолодкою – наприклад, з тушкованої капусти. Такий рулет вийде ситним та ароматним.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна – 1 кг,
  • борошно – 250 г (склянка + 2/3 склянки),
  • масло вершкове – 100 г і трохи для змащування рулету,
  • вода – близько 100 мл,
  • олія рослинна – 50 мл,
  • сіль – 1 чайна ложка, перець чорний мелений – ¼ чайної ложки,
  • сметана (для подачі) – за смаком.

Приготування

  1. У миску з просіяним борошном натріть на терці охолоджене масло, вмочуючи його в борошно. Перетріть руками до стану крихти.
  2. Додайте холодну воду і швидко замісіть пісочне тісто. Зберіть його в кулю, загорніть у плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин.
  3. Капусту наріжте тонкими смужками.
  4. У сковороді або казані розігрійте олію, викладіть капусту і тушкуйте близько 30 хвилин. За потреби додайте трохи води.
  5. Посоліть і поперчіть. Дайте капусті трохи охолонути.
  6. Духовку розігрійте до 180 градусів. Тісто розкотіть у тонкий прямокутний пласт.
  7. Викладіть капусту на короткий бік пласта, відступивши від краю 5 см.
  8.  Підверніть цей край та бічні сторони тіста.
  9. Згорніть тісто з начинкою в рулет так, щоб капуста була повністю закрита.
  10. Виделкою або шпажкою зробіть проколи по всьому рулету.
  11.  Викладіть рулет на деко з пергаментом і випікайте при 180 градусах приблизно 40 хвилин. Готовий штрудель змастіть вершковим маслом.

Дайте йому трохи охолонути, наріжте на шматочки і подавайте зі сметаною.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?