Новини

Забудьте про магазинну: як приготувати смачну та корисну домашню ковбасу

Ключові тези:

  • Покупна ковбаса може бути шкідливою через сумнівний склад та якість.
  • Домашня ковбаса – чудова альтернатива: ви точно знаєте, з чого вона зроблена.
  • Простий рецепт домашньої ковбаси зі свинини та курки – смачно, натурально та без зайвих добавок.

Дієтологи не втомлюються попереджати нас про шкоду безлічі ковбасних виробів, їх якість та складові. Але як бути? Невже цуратися ковбаси? Вихід завжди є: приготуйте домашню ковбасу.

Ковбаса по-домашньому

Інгредієнти

  • Свинина нежирна – 1,5 кг
  • Курячі стегна – 1,5 кг
  • Часник – 2 зубчики
  • Мускатний горіх – 10 г
  • Сіль – 50 г
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний, запашний, білий – за смаком

Приготування:

  1. Свинину нарізати та пропустити через м’ясорубку.
  2. Курячі стегна обробити: відокремити м’ясо від кісток, зняти шкірку.
  3. М’ясо курки нарізати невеликими кубиками та перемішати з фаршем.
  4. Змішати подрібнений часник із сіллю, цукром, спеціями.
  5. Суміш спецій додати до м’ясного фаршу та перемішати.
  6. З готового фаршу сформувати 2 ковбаси і щільно упаковати їх у кілька шарів фольги.
  7. Духовку прогріти до 40 градусів, покласти ковбасу на решітку та запікати 2 години.
  8. Після збільшення температури до 70 градусів і запікати ще 2 години.
  9. Готову ковбасу остудити та зберігати у холодильнику.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Foxtrot радить: як пральна машина з автодозуванням економить бюджет та час

Більшість людей використовує майже вдвічі більше прального порошку, ніж потрібно. Це призводить не тільки до…

23/11/2025 22:23
  • Новини

Сонце заспокоїлося? Чи варто хвилюватися 24 листопада: прогноз геомагнітної активності

Магнітні збурення формуються через активність Сонця. Викиди корональної маси та посилені потоки сонячного вітру здатні…

23/11/2025 21:00
  • Новини

24 листопада Україну накриє контрастна погода: куди прийде спека, а куди — сніг

Від мінусових ночей до майже весняного тепла. Чим здивує понеділок?

23/11/2025 20:00
  • Новини

Секрет мега врожайності: морква, посіяна восени, дає кращі коренеплоди

Як підготувати грядки зараз, щоб навесні зібрати рекордну кількість моркви. Дві техніки підзимового посіву, які…

23/11/2025 19:00
  • Новини

Салат із “пекінки” та горошку: його готують за 10 хвилин

Кулінарний хіт у будь-яку пору року. Ось як приготувати смачну і корисну страву з інгредієнтів,…

23/11/2025 18:00
  • Новини

Гороскоп на 24 -30 листопада: кар’єра, почуття й інтуїція — головні тенденції нового тижня

Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…

23/11/2025 17:00