Ключові тези:
- Покупна ковбаса може бути шкідливою через сумнівний склад та якість.
- Домашня ковбаса – чудова альтернатива: ви точно знаєте, з чого вона зроблена.
- Простий рецепт домашньої ковбаси зі свинини та курки – смачно, натурально та без зайвих добавок.
Дієтологи не втомлюються попереджати нас про шкоду безлічі ковбасних виробів, їх якість та складові. Але як бути? Невже цуратися ковбаси? Вихід завжди є: приготуйте домашню ковбасу.
Ковбаса по-домашньому
Інгредієнти
- Свинина нежирна – 1,5 кг
- Курячі стегна – 1,5 кг
- Часник – 2 зубчики
- Мускатний горіх – 10 г
- Сіль – 50 г
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Перець червоний, запашний, білий – за смаком
Приготування:
- Свинину нарізати та пропустити через м’ясорубку.
- Курячі стегна обробити: відокремити м’ясо від кісток, зняти шкірку.
- М’ясо курки нарізати невеликими кубиками та перемішати з фаршем.
- Змішати подрібнений часник із сіллю, цукром, спеціями.
- Суміш спецій додати до м’ясного фаршу та перемішати.
- З готового фаршу сформувати 2 ковбаси і щільно упаковати їх у кілька шарів фольги.
- Духовку прогріти до 40 градусів, покласти ковбасу на решітку та запікати 2 години.
- Після збільшення температури до 70 градусів і запікати ще 2 години.
- Готову ковбасу остудити та зберігати у холодильнику.
Читайте також: