На пенсії - Живемо!

Забудьте про магазинну: як приготувати смачну та корисну домашню ковбасу

Этот материал также доступен на русском языке

колбаса
Дієтологи все частіше піднімають на сполох: магазинна ковбаса може бути небезпечна для здоров'я через консерванти та добавки. Але відмовлятися від улюбленого продукту не обов'язково приготуйте ковбасу вдома самі.

Ключові тези:

  • Покупна ковбаса може бути шкідливою через сумнівний склад та якість.
  • Домашня ковбаса – чудова альтернатива: ви точно знаєте, з чого вона зроблена.
  • Простий рецепт домашньої ковбаси зі свинини та курки – смачно, натурально та без зайвих добавок.

Дієтологи не втомлюються попереджати нас про шкоду безлічі ковбасних виробів, їх якість та складові. Але як бути? Невже цуратися ковбаси? Вихід завжди є: приготуйте домашню ковбасу.

Ковбаса по-домашньому

Інгредієнти

  • Свинина нежирна – 1,5 кг
  • Курячі стегна – 1,5 кг
  • Часник – 2 зубчики
  • Мускатний горіх – 10 г
  • Сіль – 50 г
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний, запашний, білий – за смаком

Приготування:

  1. Свинину нарізати та пропустити через м’ясорубку.
  2. Курячі стегна обробити: відокремити м’ясо від кісток, зняти шкірку.
  3. М’ясо курки нарізати невеликими кубиками та перемішати з фаршем.
  4. Змішати подрібнений часник із сіллю, цукром, спеціями.
  5. Суміш спецій додати до м’ясного фаршу та перемішати.
  6.  З готового фаршу сформувати 2 ковбаси і щільно упаковати їх у кілька шарів фольги.
  7. Духовку прогріти до 40 градусів, покласти ковбасу на решітку та запікати 2 години.
  8. Після збільшення температури до 70 градусів і запікати ще 2 години.
  9. Готову ковбасу остудити та зберігати у холодильнику.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?