Цей торт настільки ніжний, що важко повірити, що він готується без духовки. Секрет – у правильному поєднанні простих інгредієнтів. Обов’язково порадуйте ним своїх гостей – приготування займе зовсім мало часу!
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий «Сметанник» за 20 хвилин.
Інгредієнти:
- яйця — 2 шт.
- кукурудзяний крохмаль — 50 г
- цукор — 120 г
- ванільний цукор — 10 г
- дрібка солі
- жирна сметана — 400 г
- вершкове масло — 130 г
- печиво — 300 г
- молоко або вершки — 3-4 ст. л.
Приготування
- Приготуйте крем. У сотейнику змішайте до однорідності яйця, сметану, цукор, сіль та ванільний цукор.
- Суміш проваріть на повільному вогні, постійно помішуючи, до загущення. Після закипання проваріть ще 30-60 секунд, після чого зніміть з вогню та залишіть охолоджуватися до кімнатної температури.
- Печиво подрібніть блендером у дрібну крихту.
- До печива додайте 80 г розтопленого вершкового масла та кілька столових ложок молока. Перемішайте та розділіть суміш на дві частини.
- У форму викладіть одну частину печива, сформуйте дно та бортики. Відправте у холодильник для стабілізації на 10-15 хвилин.
- Тим часом до охолодженого крему додайте 50 г м’якого вершкового масла та збийте міксером до пишної маси.
- Викладіть крем в основу з печива та присипте залишками крихти. Залишіть торт у холодильнику для стабілізації — краще на ніч.
Вас також можуть зацікавити новини: