Новини

3 рецепти домашнього майонезу, який замінить магазинний соус

Ключові тези:

  • Улюблений всіма соус майонез у домашньому виконанні – це корисніша та смачніша альтернатива магазинному варіанту з консервантами.
  • Домашній майонез легко приготувати із простих інгредієнтів – достатньо блендера та 5–10 хвилин.
  • Домашні рецепти дозволяють варіювати смак майонезу – від класичного до пікантного медово-гірчичного, а також приготувати його без яєць для алергіків.

Домашній майонез: безпечний та смачний соус для всієї родини

Улюблений усіма соус майонез став невід’ємною частиною нашої кухні.

Однак магазинний майонез часто містить шкідливі добавки: барвники, консерванти, підсилювачі смаку та цукор. На відміну від нього, домашній майонез – більш корисна, смачна та економічна альтернатива. Його легко приготувати з простих, свіжих інгредієнтів, а для цього потрібно всього лише блендер. Домашній майонез можна зберігати в холодильнику не довше тижня, при цьому його смак легко урізноманітнити за допомогою спецій, гірчиці, часнику або лимонного соку.

Пропонуємо вам три рецепти домашнього майонезу.

Майонез із варених яєць

Такий майонез є більш безпечним, особливо якщо ви не впевнені у свіжості або якості яєць.

  • Варені яйця – 3 штуки, олія – 50 мілілітрів, яблучний або винний оцет – 1 столова ложка, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – за смаком.

Приготування

  1. Яйця зварити, почистити.
  2. Помістити в чашу блендера, додати олію і трішки води.
  3. Далі додати оцет, гірчицю та сіль.
  4. Збивати до однорідної маси.

Майонез на молоці (без яєць)

Яйця – доволі алергічний продукт, тож пропонуємо вам страву, яку можна додавати до страв навіть для ваших онуків, якщо вони схильні до прояву алергічних реакцій.

  • Молоко – 100 мілілітрів, рослинна олія – 200 мілілітрів, лимонний сік – 2 столові ложки, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – половина чайної ложки.

Приготування

  1. У чашу блендера налити молоко кімнатної температури.
  2. Додати олію, збити.
  3. Під час збивання додати лимонний сік, гірчицю та сіль.

Пікантний медово-гірчичний майонез

  • Яєчні жовтки – 2 штуки, олія – 200 мілілітрів, гірчиця – 1 столова ложка, мед – 1 столова ложка, лимонний сік – 1 столова ложка.

Приготування

  1. Збити жовтки з гірчицею, поступово під час збиття додати по краплі олію.
  2. Коли суміш загусне, додати мед і лимонний сік, продовжити збивати до однорідної консистенції.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Кабмін готує підвищення пенсій: що зміниться у 2026 році

Уряд планує з 2026 року збільшити мінімальну пенсію та провести чергову індексацію виплат. Попри це,…

16/11/2025 06:32
  • Новини

Магнітні бурі в неділю, 16 листопада

Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

15/11/2025 22:10
  • Новини

Зелена, жовта, синя, чорна: що означають кольори губок для миття посуду

Більшість навіть не здогадується, що колір кухонної губки — це не просто дизайн, а підказка…

15/11/2025 21:39
  • Новини

При відсутності опалення батареї можуть луснути: як цього не допустити

У сильні морози мешканці багатоповерхівок можуть зіткнутися з небезпекою, про яку більшість навіть не здогадується.

15/11/2025 20:52
  • Новини

Понад 1,5 млн українців можуть залишитися без житла й компенсацій за нього: хто у списках

Українцям можуть загрожувати серйозні проблеми з отриманням компенсацій за житло. Омбудсмен назвав основну проблему.

15/11/2025 19:54
  • Новини

Обмеження для виїзду за кордон чоловіків хочуть посилити: які зміни готують

У парламенті зареєстрували законопроєкт, який пропонує заборонити виїзд ще одній категорії чоловіків.

15/11/2025 18:36