Новини

3 рецепти домашнього майонезу, який замінить магазинний соус

Ключові тези:

  • Улюблений всіма соус майонез у домашньому виконанні – це корисніша та смачніша альтернатива магазинному варіанту з консервантами.
  • Домашній майонез легко приготувати із простих інгредієнтів – достатньо блендера та 5–10 хвилин.
  • Домашні рецепти дозволяють варіювати смак майонезу – від класичного до пікантного медово-гірчичного, а також приготувати його без яєць для алергіків.

Домашній майонез: безпечний та смачний соус для всієї родини

Улюблений усіма соус майонез став невід’ємною частиною нашої кухні.

Однак магазинний майонез часто містить шкідливі добавки: барвники, консерванти, підсилювачі смаку та цукор. На відміну від нього, домашній майонез – більш корисна, смачна та економічна альтернатива. Його легко приготувати з простих, свіжих інгредієнтів, а для цього потрібно всього лише блендер. Домашній майонез можна зберігати в холодильнику не довше тижня, при цьому його смак легко урізноманітнити за допомогою спецій, гірчиці, часнику або лимонного соку.

Пропонуємо вам три рецепти домашнього майонезу.

Майонез із варених яєць

Такий майонез є більш безпечним, особливо якщо ви не впевнені у свіжості або якості яєць.

  • Варені яйця – 3 штуки, олія – 50 мілілітрів, яблучний або винний оцет – 1 столова ложка, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – за смаком.

Приготування

  1. Яйця зварити, почистити.
  2. Помістити в чашу блендера, додати олію і трішки води.
  3. Далі додати оцет, гірчицю та сіль.
  4. Збивати до однорідної маси.

Майонез на молоці (без яєць)

Яйця – доволі алергічний продукт, тож пропонуємо вам страву, яку можна додавати до страв навіть для ваших онуків, якщо вони схильні до прояву алергічних реакцій.

  • Молоко – 100 мілілітрів, рослинна олія – 200 мілілітрів, лимонний сік – 2 столові ложки, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – половина чайної ложки.

Приготування

  1. У чашу блендера налити молоко кімнатної температури.
  2. Додати олію, збити.
  3. Під час збивання додати лимонний сік, гірчицю та сіль.

Пікантний медово-гірчичний майонез

  • Яєчні жовтки – 2 штуки, олія – 200 мілілітрів, гірчиця – 1 столова ложка, мед – 1 столова ложка, лимонний сік – 1 столова ложка.

Приготування

  1. Збити жовтки з гірчицею, поступово під час збиття додати по краплі олію.
  2. Коли суміш загусне, додати мед і лимонний сік, продовжити збивати до однорідної консистенції.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 2 жовтня

Погода 2 жовтня відрізнятиметься значними температурними контрастами.

01/10/2025 23:14
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 2 жовтня 2025 року: метеозалежним має стати легше

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

01/10/2025 22:40
  • Статті

Як вибрати чоловічу косметику для волосся та обличчя

Бажання чудово виглядати і стежити за своєю зовнішністю – нормальне для кожного чоловіка, який іде…

01/10/2025 22:16
  • Новини

З 1 жовтня відкрито розширений доступ до базової соціальної допомоги: хто може подавати заявки

З 1 жовтня 2025 року в Україні розширюється доступ до базової соціальної допомоги – державної…

01/10/2025 20:42
  • Новини

Пенсія за вислугу років: українським педагогам підняли віковий поріг

Пенсійна реформа продовжує змінювати правила гри: тепер вчителям складніше достроково вийти на заслужений відпочинок.

01/10/2025 19:27
  • Новини

«Зі святом, улюблена газето!» – вітання від старих співробітників

Нашій газеті "На пенсії" виповнюється 20 років. Багато хто з її колективу відзначатиме цю дату…

01/10/2025 18:56