Кілька простих інгредієнтів можуть стати основою для дуже цікавої страви, яка має дивує всіх! Обов’язково спробуйте цей простий рецепт!
Раніше ми розповідали, як приготувати кетчуп з помідорів і слив.
Інгредієнти
- картопля (можна молода) — 1 кг (6 великих штук);
- копчений або свіжий бекон – 250 г;
- вершкове масло — 60 г;
- сушений часник — 1 ч. ложка;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець за смаком.
Приготування
- Картоплю очищаємо, промиваємо та обсушуємо паперовим рушником.
- Картоплину кладемо у столову ложку або між двома паличками для суші/шпажками і робимо ножем часті (на відстані приблизно 1 см) і глибокі надрізи, трохи не доходячи до кінця.
- Бекон нарізаємо тонкими скибочками завтовшки 2-3 мм.
- У кожний розріз у картоплі вставляємо скибочку бекону.
- Викладаємо кожну картоплину на відрізок фольги.
- Зверху на кожну картоплину викладаємо по шматочку вершкового масла.
- Загортаємо картоплю у фольгу, піднімаючи кінці вгору, щоб при випіканні жир не витікав і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
- Розкриваємо фольгу, змащуємо картоплю соком, що виділився, і повертаємо в духовку ще на 7-10 хвилин, щоб вона краще підрум’янилас. Можна увімкнути режим гриля.
- Готову картоплю можна посипати зеленню.
Читайте также: