Фото: freepik
Ключові тези:
Кефір і ряжанка – надзвичайно популярні кисломолочні продукти. Та чимало людей не знають, чим вони відрізняються і якому краще надати перевагу? Розповідаємо про нюанси, які допоможуть з вибором.
Раніше ми писали, яка печінка найкорисніша.
Кефір – один з найкорисніших молочних продуктів, який отримують шляхом бродіння молока з використанням спеціальних кефірних грибків. Має злегка кислий смак. Він містить велику кількість пробіотиків – лактобактерій і біфідобактерій. Ці речовини підтримують роботу шлунково-кишкового тракту, покращують травлення, ефективно боряться із закрепами, відновлюють баланс мікрофлори в кишечнику, що особливо важливо після прийому антибіотиків.
Ну а вітамін В12, кальцій та білки зміцнюють кістки та сприяють розвитку м’язів.
Ще однією перевагою кефіру є те, що він містить низький вміст жиру, а отже, додавши його в раціон, ви підтримуватимете форму.
Ряжанка виготовляється через заквашування пряженого молока. Має насичений йогуртовий смак. Ряжанка містить багато протеїну, що сприяє росту та регенерації м’язів. Це напій допомагає зменшити час відновлення після тренування і сприяє збільшенню м’язової маси.
Вітамін D та кальцій у складі ряжанки сприяють зміцненню кісток та запобіганню розвитку рахіту.
Отже, кефір і ряжанка – два дуже корисні кисломолочні продукти. Якщо обираєте, якому надати перевагу, орієнтуйтеся на смакові вподобання та ефект, який хочете отримати.
Вас також можуть зацікавити новини:
Окремі моделі прогнозування погоди обіцяють рекордне похолодання вже незабаром. Синоптики розповіли, чого насправді чекати українцям.
В Україні продовжують діяти графіки відключення електроенергії. Розповідаємо, як швидко знайти інформацію про те, коли…
Незабаром завершується встановлений дедлайн для оцифрування трудових книжок. Чи загрожує у разі відмови від процедури…
Капуста — один із головних овочів зимового раціону, але часто вже за кілька тижнів після…
Якщо ви мрієте приготувати рибу, яка за смаком не поступається червоній, але при цьому не…
Цукровий діабет все частіше називають "тихою епідемією XXI століття" - і це не перебільшення. Хвороба…