Ключові тези:
- Кефір і ряжанка – не лише смачні, а й надзвичайно корисні: вони покращують травлення, підтримують мікрофлору кишечника та зміцнюють імунітет.
- Кефір – ідеальний для тих, хто дбає про легке травлення й форму, адже містить пробіотики та має низький вміст жиру.
- Ряжанка – відмінний вибір для відновлення після фізичних навантажень: багата протеїном, кальцієм і вітаміном D для міцних кісток та здорових м’язів.
Кефір і ряжанка – надзвичайно популярні кисломолочні продукти. Та чимало людей не знають, чим вони відрізняються і якому краще надати перевагу? Розповідаємо про нюанси, які допоможуть з вибором.
Раніше ми писали, яка печінка найкорисніша.
Чим корисний кефір
Кефір – один з найкорисніших молочних продуктів, який отримують шляхом бродіння молока з використанням спеціальних кефірних грибків. Має злегка кислий смак. Він містить велику кількість пробіотиків – лактобактерій і біфідобактерій. Ці речовини підтримують роботу шлунково-кишкового тракту, покращують травлення, ефективно боряться із закрепами, відновлюють баланс мікрофлори в кишечнику, що особливо важливо після прийому антибіотиків.
Ну а вітамін В12, кальцій та білки зміцнюють кістки та сприяють розвитку м’язів.
Ще однією перевагою кефіру є те, що він містить низький вміст жиру, а отже, додавши його в раціон, ви підтримуватимете форму.
Чим корисна ряжанка
Ряжанка виготовляється через заквашування пряженого молока. Має насичений йогуртовий смак. Ряжанка містить багато протеїну, що сприяє росту та регенерації м’язів. Це напій допомагає зменшити час відновлення після тренування і сприяє збільшенню м’язової маси.
Вітамін D та кальцій у складі ряжанки сприяють зміцненню кісток та запобіганню розвитку рахіту.
Отже, кефір і ряжанка – два дуже корисні кисломолочні продукти. Якщо обираєте, якому надати перевагу, орієнтуйтеся на смакові вподобання та ефект, який хочете отримати.
Вас також можуть зацікавити новини: