Ключові тези:
- Експерти наголошують: мити сире м’ясо перед приготуванням не варто, адже це не знищує бактерії, а лише поширює їх, погіршує смак і ускладнює смаження.
- Правильна підготовка м’яса полягає у видаленні бруду та просушуванні паперовим рушником перед термічною обробкою.
Більшість людей регулярно вживає м’ясо, проте не всі вміють підготувати його перед приготуванням правильно. Зокрема, більшість людей перед приготуванням миє м’ясо, чого робити не треба. На цьому наполягають більшість кулінарів і дієтологів.
Раніше ми писали, яка печінка найкорисніша.
Три причини не мити м’ясо перед приготуванням
- Чимало людей миють м’ясо перед приготуванням, щоб позбутися бактерій. Але в цьому немає сенсу, адже вона навпаки може поширити їх. Втім, бактерії все одно знищує висока температура при приготуванні. Тому, щоб позбутися бактерій на м’ясі, достатньо просто посмажити, зварити його чи запекти.
- Друга причина, чому не потрібно мити сире м’ясо при приготуванні, є кулінарною — миття м’яса “змиває” соки, які відповідають за насиченість смаку, і м’ясо стає менш смачним.
- Третя причина також є кулінарною для смаження м’яса. Зайва волога після миття ускладнює цей процес смаження — при випаровуванні на сковороді вода випаровується й утворюється пара, а м’ясо не смажиться, а вариться.
Як правильно підготувати м’ясо перед приготуванням
Для підготовки м’яса дієтологи радять очистити його та висушити — для цього потрібно обережно промокнути його поверхню вологими паперовими рушниками і таким чином видалити з нього видимий бруд. Після цього — просушити.
Джерело: ТСН
Вас також можуть зацікавити новини: