Забудьте про довгі години на кухні. Ліниві голубці — це спосіб насолодитися улюбленим смаком, не витрачаючи довгий час на приготування. Але вони виходять таким ж смачними, як і класичні!
Раніше ми розповідали, як приготувати паприкаш із болгарським перцем.
Інгредієнти
- Змішаний фарш – 600 г
- Свіжа капуста – 700-800 г
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 2-3 зубчики
- Морква – 1 шт.
- Рис – 3/4 ст.
- Зелень – пучок
- Рослинна олія
- Сіль, перець, приправи – за смаком
Приготування
- Цибулю та часник дрібно наріжте. Морквину натріть на великій тертці.
- Розігрійте сковорідку, налийте туди рослинну олію, викладіть цибулю та часник і смажте на невеликому вогні, щоб цибуля стала прозорою. Додайте моркву й продовжуйте смажити на маленькому вогні, поки морква не стане м’якою.
- Рис засипте в киплячу підсолену воду і варіть приблизно десять хвилин до напівготовності. Злийте в друшляк і злегка промийте холодною водою.
- Капусту дрібно нашаткуйте.
- Помийте помідори, розріжте кожну навпіл і виріжте все зайве. Кожну половинку натріть на крупній тертці, залишаючи шкірку. Отриману томатну масу посоліть та поперчіть.
- Половину фаршу невеликими шматочками додайте в сковороду до цибулі з морквою. Перемішайте. Додайте решту фаршу, посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Накрийте кришкою і готуйте 10–15 хвилин на невеликому вогні, зрідка помішуючи.
- У сковороду викладіть капусту, посоліть, поперчіть і перемішайте. За бажанням додайте приправи. Накрийте кришкою і тушкуйте 10–15 хвилин, щоб капуста стала м’якою й трохи осіла (якщо капуста молода — 5–7 хвилин). У цей час дрібно наріжте зелень.
- Відкрийте кришку та додайте в сковороду рис і протерті помідори. Перемішайте. Посипте все нарізаною зеленню, ще раз перемішайте, накрийте кришкою та протушкуйте ще 5 хвилин.
- Подавайте ліниві голубці зі сметаною.
Вас також можуть зацікавити новини: