Фото: freepik
Ключові тези:
Печінка — цінне джерело білка, вітамінів і мікроелементів.
Яловича, куряча та свиняча печінка мають свої переваги та недоліки.
Печінку варто вживати варто помірно.
Печінка є справжнім “суперфудом” – джерелом важливих для організму білка, вітамінів і мікроелементів, – тож її варто включити в свій раціон. Розповідаємо, який вид печінки найкорисніший, адже кожен має свої особливості, які варто враховувати.
Раніше ми розповідали, який фрукт краще виключити з раціону.
Усі види печінки містять вітаміни групи В, серед яких особливо важливий вітамін В12, який відповідає за кровотворення та роботу нервової системи.
Окрім цього, печінка – один з найкращих продуктів для профілактики й лікування залізодефіцитної анемії, адже містить добре засвоюване залізо.
Фолієва кислота у складі оновлює клітини.
Цинк і селен підтримують імунну систему та гормональний баланс.
Вітамін А сприяє покращенню зору, стану шкіри та слизових оболонок.
Втім, через високу концентрацію деяких речовин, зокрема вітаміну А та холестерину, печінку не варто споживати занадто часто — експерти радять вживати її не більше двох разів на тиждень.
Кожний вид печінки має свої переваги:
Вас також можуть зацікавити новини:
Частина українців мають змогу подати заявку на нову грошову допомогу від відомого міжнародного фонду. Яким…
У жовтні 2025 року в Україні стартує новий опалювальний сезон. Для частини отримувачів субсидій ПФУ…
Прийняття спадщини – це процедура, яка має чіткі строки та правила. Якщо спадкоємець вчасно не…
Прикраси – найкращий спосіб висловити свою індивідуальність та неповторність. Сережки і підвіска на шию не…
25 вересня очікуються невеликі дощі та вітер. Вночі на заході та півночі можливі заморозки на…
Слід не забувати, що слід пам'ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.