Фото: freepik
Ключові тези:
Печінка — цінне джерело білка, вітамінів і мікроелементів.
Яловича, куряча та свиняча печінка мають свої переваги та недоліки.
Печінку варто вживати варто помірно.
Печінка є справжнім “суперфудом” – джерелом важливих для організму білка, вітамінів і мікроелементів, – тож її варто включити в свій раціон. Розповідаємо, який вид печінки найкорисніший, адже кожен має свої особливості, які варто враховувати.
Раніше ми розповідали, який фрукт краще виключити з раціону.
Усі види печінки містять вітаміни групи В, серед яких особливо важливий вітамін В12, який відповідає за кровотворення та роботу нервової системи.
Окрім цього, печінка – один з найкращих продуктів для профілактики й лікування залізодефіцитної анемії, адже містить добре засвоюване залізо.
Фолієва кислота у складі оновлює клітини.
Цинк і селен підтримують імунну систему та гормональний баланс.
Вітамін А сприяє покращенню зору, стану шкіри та слизових оболонок.
Втім, через високу концентрацію деяких речовин, зокрема вітаміну А та холестерину, печінку не варто споживати занадто часто — експерти радять вживати її не більше двох разів на тиждень.
Кожний вид печінки має свої переваги:
Вас також можуть зацікавити новини:
Щоб куртки та пальта зберігали охайний вигляд не один сезон, важливо правильно їх очищувати. Що…
В Україні вже понад рік працює сервіс електронного пенсійного посвідчення. За цей час було сформовано…
Напередодні свят навантаження на пункти пропуску традиційно зростає, а очікування може тривати годинами. Водночас українське…
25 грудня 2025 року в Україні відзначають Різдво Христове — одне з найшанованіших двонадесятих православних…
Святковий четвер в Україні буде холодним майже в усіх регіонах. Плюсові температури очікуються лише на…
Після кількох днів підвищеної сонячної активності геомагнітна ситуація на Землі стабілізується. Науковці запевняють, що різдвяні…