Фото: freepik
Ключові тези:
Печінка — цінне джерело білка, вітамінів і мікроелементів.
Яловича, куряча та свиняча печінка мають свої переваги та недоліки.
Печінку варто вживати варто помірно.
Печінка є справжнім “суперфудом” – джерелом важливих для організму білка, вітамінів і мікроелементів, – тож її варто включити в свій раціон. Розповідаємо, який вид печінки найкорисніший, адже кожен має свої особливості, які варто враховувати.
Раніше ми розповідали, який фрукт краще виключити з раціону.
Усі види печінки містять вітаміни групи В, серед яких особливо важливий вітамін В12, який відповідає за кровотворення та роботу нервової системи.
Окрім цього, печінка – один з найкращих продуктів для профілактики й лікування залізодефіцитної анемії, адже містить добре засвоюване залізо.
Фолієва кислота у складі оновлює клітини.
Цинк і селен підтримують імунну систему та гормональний баланс.
Вітамін А сприяє покращенню зору, стану шкіри та слизових оболонок.
Втім, через високу концентрацію деяких речовин, зокрема вітаміну А та холестерину, печінку не варто споживати занадто часто — експерти радять вживати її не більше двох разів на тиждень.
Кожний вид печінки має свої переваги:
Вас також можуть зацікавити новини:
Астрологи обіцяють гармонійний тиждень: багато хто відчує впевненість і ясність, а натхнення допоможе завершити розпочате…
Від стародавніх китайців до сучасних дієтологів - всі сходяться в одному: груші продовжують життя. Дізнайтеся,…
Обмеження їжі — лише видима частина посту. Головне відбувається всередині людини: боротьба з гордістю, роздратуванням…
Закон дає лише півроку, щоб заявити свої права на нерухомість. Пропущений термін не вирок, але…
Гарбуз – символ осені та джерело затишку на кухні. Ці три простих рецепти допоможуть перетворити…
Здається, старі платівки давно втратили цінність? Помиляєтесь. Вініл радянських та українських ансамблів сьогодні знову в…