Ідеальний домашній фалафель з нуту: золотисті кульки з кунжутом та спеціями

Этот материал также доступен на русском языке

фалафель
Фалафель з нуту - чудова страва для тих, хто любить рослинну кухню. У рецепті — мінімум складнощів та максимум смаку. А головне — його можна смажити і запікати.

Ключові тези:

  • Фалафель з нуту – це смачна, ситна та пісна страва, яку легко приготувати вдома з простих інгредієнтів.
  • Основу рецепту становить нут, а смак доповнюють спеції, зелень та смажений кунжут.
  • Фалафель можна смажити чи запікати, що робить страву універсальною — як для любителів хрусткої скоринки, так і для тих, хто стежить за харчуванням.

Смажимо фалафель з нуту

Моя родина дуже любить фалафель (смачні кульки з нуту). Її можна споживати і в піст, а готувати – з доступних продуктів.

Інгредієнти

  • Нут – 250 грамів,
  • кунжут – 1 столова ложка,
  • петрушка – 1 пучок,
  • зелена цибуля – 20 грамів,
  • часник – 3 зубчики,
  • олія – 3 столові ложки,
  • червоний мелений перець, сіль, коріандр, куркума – за смаком.

Приготування

  1. Нут повністю залийте водою й залиште набухати на ніч.
  2. Кунжут обсмажити на сухій сковорідці, доки він не стане золотавого кольору.
  3. Смажений кунжут перебити у блендері, додати до нього трохи олії (без запаху) і перебити блендером протягом 1 хвилини, щоб маса була однорідною.
  4. Замочений нут промити водою і перекласти у блендер. Перебити до стану пюре.
  5. До нуту додати перемелений кунжут, куркуму, коріандр, червоний мелений перець, сіль, подрібнені зелену цибулю, часник та петрушку. Суміш ретельно перемолоти.
  6. Додати до суміші трохи свіжого лимонного соку, добре перемішати.
  7. Сформувати кульки, попередньо змочивши руки водою. Зробити кульки розміром з невелику фрикадельку.
  8. Обсмажити з усіх боків у розігрітій олії до золотавого кольору.
  9. Готові кульки викласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Якщо ви хочете отримати більш дієтичний варіант, можна фалафель запекти. Сформовані кульки трохи збризнути олією. Форму для запікання застелити пергаментним папером, змастити його олією, викласти на нього кульки та відправити у розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Зоряна Федорівна, м. Львів

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?