У 90-х це печиво можна було купити майже в кожному кіоску, а зараз цей смак пам’ятають тільки ті, хто виріс у той час. Втім, цю ніжну, розсипчасту випічку гідно оцінять і ті, хто вперше її скуштує.
Раніше ми розповідали, як приготувати “Наполеон” у склянці.
Інгредієнти
- молоко – 80 мл
- вершкове масло – 90 г
- цукор – 120–150 г
- яйце – 1 шт.
- борошно – 300 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – щіпка
- ванілін – щіпка
Приготування
- У каструлю налийте молоко, додайте цукор, щіпку солі та ваніліну. Поставте на плиту і розтопіть все, перемішуючи до однорідності.
- У миску розбийте яйце, перемішайте віничком і поступово влийте теплу молочну масу.
- Додайте трохи борошна з розпушувачем і перемішайте до однорідності.
- Далі додайте решту борошна і замісіть м’яке тісто. Покладіть у пакет і поставте в холодильник на 20 хвилин.
- Викладіть тісто на робочу поверхню, підсипте борошно і розкачайте в лист товщиною до 1 см.
- За допомогою формочок чи звичайної склянки виріжте заготовки для печива.
- Викладіть на лист, застелений пергаментом. Випікайте у розігрітій духовці при 180 градусах 15–20 хвилин.
- За бажанням готове печиво присипте цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: