Ключові тези:
- Секрет тонких і міцних млинців не у техніці смаження, а в “секретному” інгредієнті — газованій воді.
- Вода робить тісто легким, пухким і запобігає розривам під час перевертання.
- Додаткову еластичність можна отримати, замінивши частину борошна на кукурудзяний крохмаль.
Млинці, які тримають форму, не рвуться й не злипаються, можна приготувати завдяки простому інгредієнту. Розповідаємо, що потрібно додати до страви.
Раніше ми повідомляли, як приготувати фаршировані кабачки з м’ясом та овочами.
Простий секрет ідеальних млинців
Газована вода містить вуглекислий газ, що створює мільйони бульбашок у тісті. Вони роблять його легким і під час нагрівання формують пористу структуру, запобігаючи надмірній клейковині. У результаті млинець виходить тонким, але не рветься.
Як приготувати млинці на газованій воді
Для приготування “міцного” тіста для млинців знадобиться:
- 2 склянки борошна;
- дрібка солі;
- 2 яйця;
- 1,5 склянки молока;
- 1 склянка газованої води.
Інгредієнти слід змішати до однорідності, але робити це треба не довго, щоб млинці не стали “гумовими”.
Після цього дайте тісту спокій на 15 хвилин, аби бульбашки розподілилися рівномірно.
Смажать млинці на добре розігрітій сковороді з товстим дном, трохи змащуючи поверхню олією перед кожною порцією. Тісто потрібно лити тонкою цівкою в центр і відразу розподіляти його, нахиляючи сковороду.
Найпоширеніші помилки при приготуванні млинців
Не накривайте готові млинці кришкою – пара зробить їх вологими і вони втратять хрусткі краї. Краще складати млинці в стопку, змащуючи розтопленим вершковим маслом, і тримати в духовці за температури 50-60°C.
Щоб досягти ще більшої еластичності та напівпрозорості, половину борошна в суміші можна замінити кукурудзяним крохмалем
Читайте також: