Ключові тези:
Старі методи висаджування ощимовєнотчаснику не приносять потрібного результату? Спробуйте зовсім новий! Він гарантує відсутність стрілок, високу врожайність, приємний смак зубчиків і їхнє довге зберігання.
Раніше ми розповідали, що не можна садити на місці часнику.
Якщо зазвичай заведено робити рядки для озимого часнику що 20 сантиметрів, цей метод передбачає інший підхід. Два рядки розташуйтк дуже близько один до одного – через 15 сантиметрів. Пімля них зробіть широкий прохід у 35 сантиметрів, і знову два рядки по 15 сантиметрів.
Окрім цього, варто бути уважними до термінів посадки, адже для кожної області вони різняться. Головною умовою, яку треба обов’язково дотримуватися, є судження часнику тоді, коли температура ґрунту триматиметься на рівні 10-12 градусів протягом кількох днів поспіль. Якщо посадити раніше – часник проросте. Якщо пізніше – не встигне вкорінитися до морозів.
Глибину посадки варто розраховуваии за спеціальною формулою: висоту зубчика потрібно помножте на три. Якщо часник великий, глибина вийде приблизно 8-9 сантиметрів, а якщо середній – 6-7 сантиметрів. Така глибина допоможе захистити зубчики від вимерзання навіть без снігу. Також пам’ятайте, що часник варто висаджувати верхівкою вгору.
Також не варто сильно видавлювати часник у ґрунт. Просто обережно поставте зубчик і присипте землею. Зверху викладіть шар мульчі з тирси товщиною 5-6 сантиметрів.
Читайте також:
Підтримка доступна кожному: отримати гуманітарну допомогу для українців тепер можна онлайн через платформу «ЄДопомога».
Ось що не візьме магазин назад навіть із чеком. Список товарів, які не підлягають поверненню.
Тепла і сонячна осінь незабаром поступиться місцем негоди. Синоптики попереджають, що у деяких регіонах можливі…
Дмитро Козак - єдиний чиновник із найближчого оточення Путіна, хто від початку вторгнення послідовно виступав…
Фаршировані кабачки - це не тільки красиво, а й неймовірно смачно. Страва виходить соковитим, ароматним…
Скандал, який спалахнув у Франції, виявив системну проблему всередині України — контроль якості продуктів на…